jump to navigation

:: Pie Stroberi NaTRah :: February 3, 2007

Posted by Minci 先生 in Birthday Wishes, Food and Drinks, Mini Projects.
trackback

To bake a good pie, other than a good recipe, the baker must have a certain amount of confidence, a strong support system and lots of LOVE! Once more.. Happy Birthday dearie. *had to open the dictionary to know what hull means.

Fresh from OUR oven

– picture courtesy of Wasaii Studio

1 recipe pastry for a 9 inch single crust pie

  • 3/4 cup white sugar
  • 3/4 cup all-purpose flour
  • 6 tablespoons butter
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 4 cups fresh strawberries, hulled
  • 1/2 cup white sugar
  • 1/2 cup all-purpose flour
  • 1 tablespoon cornstarch

Directions

  1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Place a drip pan on lowest shelf to catch pie juices.
  2. To Make Topping: In a medium bowl, mix until fluffy the 3/4 cup sugar, 3/4 cup flour, butter, and nutmeg.
  3. Place cleaned strawberries in a deep bowl. In a separate bowl, mix together the 1/2 cup sugar, 1/2 cup flour, and cornstarch. Gently coat berries with this mixture; be careful not to crush berries.
  4. Pour berries into prepared pie crust mounding them in the middle; mounding is necessary as the berries will sink as they bake. Cover berries with crumb topping and top crumbs with about 15 pea-sized blobs of butter. Wrap edges of pie crust with foil to prevent burning.
  5. Bake pie in preheated oven for 20 minutes, then reduce heat to 375 degrees F (190 degrees C) and bake for an additional 40 minutes. When there are 10 minutes left of baking, sprinkle a little extra sugar over crumb topping and then finish baking.

This recipe is from AllRecipes

Advertisements

Comments»

1. wasaii - February 3, 2007

oi..nk kne letak gamba taliban tuh la br syiok..nnt buat smule..haha..sekada gamba hiasan..nnt aku suro hudatul transfr gamba

2. fiza - February 3, 2007

gamba taliban kene buli
hahaha

3. Amoun - February 4, 2007

Salam…

MinCi… Kenal ke sape FackTura?? Adakah itu NurNadhrah ala2 menyamar tak menjadi?? haha…
Nadh tak gi Manchaster ke melawat ko??

Neway… Heppy besday lagi…
Cuma kali ni aku kasi secret recipe Pai aku plak…

1) Duit secukup rasa
2) Tenaga 5 Liter Body Water volume
3) Seketul TESCO atau Sainsbury atau bebenda seumpama dengannya berdekatan tempat tinggal

Cara buat:
Bawak duit, bawak diri, pegi TESCO, pilih Pai, pegi Casher, bagi duit, bawak pai balik, SIAP!!

Mudah dan tangkas hehe… Can’t be bothered la nak baking2 ni muahaha

4. Rolf - February 4, 2007

Flowers are one of the most beautiful gifts God has given us. This beautiful gift is widely used in our every day life. For more infomation
about all kinds of flowers go to http://www.flower-and-seed.com

5. little healer - February 4, 2007

wasaii +fiza,
hohoyeah.. taliban ker? kau rasa mcm kura2 jer masa tuh.. heh 😛

amoun,
ko bukan kenal ker Facktura tuh.. kan hari tuh kita pernah mcm try nak sebut nama dia cara betul sumer.. oooooooooooooo… senang giller cara buat cake cam tuh..haha..

rolf,
errr… thanks?

6. Muka Qetat - February 4, 2007

nad ko dah sampai mana? kan best kalo ko boleh dtg sini, bristol cardiff tak jauh mana pong ….

ahaks ihab, facktura mengecall ko kah???

7. Amoun - February 4, 2007

Salam…

Seriously guys & gurls (sorry aku cuma tau jantina MinCi ngan Fiza je haha).. Hotak haku ni kengkadang mmg amnestic giler babeng nyer miahaha.. When it comes to these names & nicknames.. malah byk lagi benda lain.. I tend NOT TO REMEMBER!! haha…

But anyhow.. Facktura ni bdak Ukraine gak ke?? Waseh kalo bdak Ukraine ni mmg WAJIB aku jumpa!! haha.. Sbb Mirul ada tertinggal barang kat rumah aku & bley aku pass kat dia 😉

MinCi deary.. NurNadhrah tak contact ko ke?? Apa kisah budak kecik tu turun Bristol tapi tak jejak LONDON?? Tak pernah dibuat dek org.. Tourist datang Mesia tp duduk Kelantan je tak datang KL… So weird!! hahaha…

Kalo Nadhrah call ko or ada kasitau ko dia nak dtg London etc, u msg me ok 😉 U got my number now, havent u?? hehe – just gimme a text & lemme know when she’ll be around London.. + kalo ada contact number dia utk dihubungi kat bumi UK ni, bley jua hang pass kat aku 😀 Appreciate ya help hehe

Encik/Cik Qetat.. Hang kenal ke FackTura ni sape? Aku lupa sih.. Kalo kenal, & tau nombor contact dia kat UK ni, kasitau aku wokey?? cheers! hehe

Dah.. CUKUP… Nak sambung studyyyy 😀

8. Amoun - February 4, 2007

Salam…

Nadh sombong… Dia tak balas msg aku pon huhuhuuu…

9. little healer - February 4, 2007

olololololo… ntah2 dia tk ON handset dia… ntah2 dia gi makan… ntah2 dia tido..

10. nad di bristol - February 4, 2007

halo ihab..
aku x dapat nak sms ko lah..dia kata failed..hamprass sangat..walogimanapon tetap kredit aku ditolak 2griven boley..

insya-\allah esok aku beli simkad vodafone¬ dan cuba2 mengcalling ko¬

11. hata05 - February 5, 2007

sounds great
akan try nanti dan bgtau keputusannye
i love cookin n bakin lol

12. nad di bristol - February 5, 2007

then bagi i rasa

13. :: Pies « Life of Minci Yazumin - November 9, 2007

[…] picture was taken when I did my first attempt on making a strawberry (Pie Stroberi Natrah) and lemon pie. Semua gara2 menonton ‘Million Dollar […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: