jump to navigation

:: Siti di Grammy’s :: February 13, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Just For Fun, Ponderings.
trackback

Seperti biasa, saya akan mengorek berita terkini mengenai CT saya di Ctnurhalizaonline.net.

Siti saya nampak tembam

Hmmmm… pertamanya teringin nak tengok gambar baju dari atas sampai bawah. Eh.. silap.. ada pun kat bawah. Tapi kan.. nak merungut sebab saya rasa baju nih tak cantik. Saya lebih suka Siti pakai baju yang lengan dia ‘3-quarter’ ataupun panjang terus. Lengan pendek mcm nih is like for me lar.. tak seswai. Pastuh, since punggung dia macam dah besar skit, eloklah dilepasi buntut length top dia. It’s just not nice to see that big bump behind you dear. Satu lagi, saya macam lebih suka kalau Siti let go off her hair. Ikat rambut is OK tapi tak mo sanggul2. Lebih suka kalo dia ikat ataupun klip rambut pastuh kasik ada urai2 skit. Ada fringe ker kat depan. Kan sweet camtuh. But this is only my opinion. Mungkin ada yang akan masih ‘WOW’!!

Datuk Siti dan Datuk K 

Saya masih allergic tengok muka Datuk K sebab wajahnya saling tak tumpah (betul ker nih) macam ayah saya. Seriously!! Seeing him is like seeing my dad. EEEEEEEEEE.. to imagine my dad marrying Siti is like Euwwwwwwww!

Sangatlah berharap ada orang akan upload video Grammy’s kat Youtube nanti.. yang ada Ct pliss.. her makeup is good.

 

 

 

Advertisements

Comments»

1. Puteri Nad :-( - February 13, 2007

nnt siti ada anak..musti comel

2. Zy - February 14, 2007

I couldn’t agree more with your opinions. ayoyo.. *geleng-geleng kepala* I still remember my dad’s comment when Siti answered, “Siti suka cara Datuk K mendidik anak-anak.” I laughed to tears when my dad said,”mun camya, bapak pun bleh kahwin ngan Siti.”

3. little healer - February 14, 2007

nad,
hope so… jgn dpt genes buruk dah.. kesian sgt kalo camtuh..

zy,
ahahaha… masa dia buat komen tuh.. an otomatik ‘What?’ came out from me. apa ke he nyer.. but it’s LOVE, so any reason is possible.. 😛

4. WanZue - February 14, 2007

I refuse 2 believe in her latest appearance. she has put some weight. a lot. little healer, wud u think she still survives in da industry 4 da next 5 years? Its hard 2 let her go as her ‘type’ presents one in a million.

thinking da future,
x

5. fiza - February 14, 2007

ermm kakmin
ct pakai camni sbb skang dia datin maa
kne la gaya2 datin
hehe

6. Amoun - February 14, 2007

Salam…

Yeahhh!!! THIS IS WHAT WE CALL A TRUE FAN!!
Kena laa up-to-date with perkembangan artis kesayangan haha… Peminat2 CT yg lain SILA RASA TERCABAR!! Miahahahaha…

Walaupon aku BUKAN FAN CT… But for the fact that I’m a Malaysian… & She’s the No 1 Song-Bird in our country (tak guna pertikai sebab dia MEMANG DIVA MALAYSIA) makes me feel restless until I can search for infos and updates regarding her visit to this prestegious Grammy award (betul ke huh aku eja ‘prestegious’ tu hahahaha – Sorry WANZUE I tak power PROSA ENGLISH 😛 )… Tp takde pon blog GUBU yg citer citur pasal bendalah ni… Sampai la LittleHealer mempelopori nyer hehe…

Maka dengan itu:
THANX LITTLE HEALER!!… Efficient la MOMOK ko buat kerja cari2 gambar segala macam ni hahahaha…

Truthfully… I’d agree with you on most of your comments pasal fesyen dia ni, MinCi… Baju tu memang OUT (in my eyes laa… tau la Bernard Chandran ni pereka fesyen terkemuka.. Tp dah kalo aku nampak tak cantik, takkan nak kata cantik, ye dak?? hehe).. Aku sebenarnya tatau nak kata apa yg cantik nyer… Manik2 putih tu ke yg cantik?? Potongan dia ke yg cantik?? Aku nampak CT je yg cantiknyer… Org kalo secantik mana pon, takkan bley menCANTIKkan si baju yg dipakai hehe… So perlu aku TEGASKAN yg MEMANG AKU TAK SUKA ITU BAJU… Sekian harap maklum…

Tp dandanan rambut dia aku rasa cool la MinCi… Coz kalo nak buat gaya rambut urai2 terlepas segala ni… Tak nampak FORMAL… Tak nampak gaya DATIN… Or even more tak nampak gaya seorg berpangkat DATO’ gitu hehe… For me, gaya rambut bersanggul nyer tu kena ngan darjat keMalaysiaannye.. hehe 😉

All in all… It really is REFRESHING to see one of our local artist walking down the red carpet in such a grand occasion!!… Aku tau Kak Ani memang susah… Err bkan kata susah… Memang aku TAK NAMPAK FUTURE pon utk dia berjalan seiring kat karpet merah cam cik CT ni… huhu… Sungguhpon aku tau hakikat tu tak best utk ditelan.. Aku tetap tumpang gembira utk para peminat CT Nurhaliza yg sepastinya berbangga ngan kehadiran CT kat Grammy Award ni 😀

Takpe… Permata Wibawa Kak Ani ni lain gaya penilaiannya.. Aku sbg Sang Jauhari Peminat Setia dia tahu sajoo kat mana Sanggar Mahkota Manikam Suteranya… Dan aku akan tetap berbangga ngan kehadiran Manik Mutiaranya seperti yg sedia kala adanya, walaupon org lain tak mampu nampak Silau Kilatnya… Sbb aku tahu… Intan tetap kan bersinar walau tenggelamnya di perlimbahan …

Ku sudahi ngan SYABAS & TAHNIAH buat DATO’ CT!!

7. Amoun - February 14, 2007

Salam…

Yeahhh!!! THIS IS WHAT WE CALL A TRUE FAN!!
Kena laa up-to-date with perkembangan artis kesayangan haha… Peminat2 CT yg lain SILA RASA TERCABAR!! Miahahahaha…

Walaupon aku BUKAN FAN CT… But for the fact that I’m a Malaysian… & She’s the No 1 Song-Bird in our country (tak guna pertikai sebab dia MEMANG DIVA MALAYSIA) makes me feel restless until I can search for infos and updates regarding her visit to this prestegious Grammy award (betul ke huh aku eja ‘prestegious’ tu hahahaha – Sorry WANZUE I tak power PROSA ENGLISH 😛 )… Tp takde pon blog GUBU yg citer citur pasal bendalah ni… Sampai la LittleHealer mempelopori nyer hehe…

Maka dengan itu:
THANX LITTLE HEALER!!… Efficient la MOMOK ko buat kerja cari2 gambar segala macam ni hahahaha…

8. Amoun - February 14, 2007

Slm oi MinCi!! Apsal aku takleh post comment aku??!!

9. little healer - February 14, 2007

wanzue,
i think she will still be around… i don’t think anybody else could ever beat her popularity yet…this includes Fasha Sandha. So, I think CT will be here to stay until a YasMinCi comes into the picture 😛

fiza,
huhu… very der datin lah lyke this.. 🙂

10. LaDy FaNtAgHiRo~ - February 14, 2007

cudnt agree more lah dear.. i so not like the dress too~ lawa lagi dress dia masa nyanyi kat albert hall tu kan.. baju pengantin dia pun lagi lawa.. katanya pereka baju nih is bernard chandran and he was trying to tonjolkan kebaya in kotemperori.. but seems mcm tak jadik je… temanya hitam putih, so i prefer if dia pakai je baju kebaya corak batik.. still tonjolkan imej mesia what..
and yes dear.. she did put some weight~ semua nmpk tertonjol kan.. nmpk tak elok di pndangan mata..
and yeah.. me cudn’t imagine her marrying my dad too~~ eeeuuwww… and oso i laugh with that statement too lah.. the one datuk k ‘didik’ anak tuh.. terdidik lah sgt~! duuh~~~

11. LaDy FaNtAgHiRo~ - February 14, 2007

oh lupa nak cakap… i like her make up too~~ she bring along her makeup artist-Nurol syukur.. no doubts on her make up lah kan..

12. little healer - February 14, 2007

amoun,
komen ko ditahan oleh momok aku.. dia ingat tuh spam.. tapi momok tlh diajar bahawa komenan amoun bukanlah spam.. hehe..

kak syifa,
kebaya??? tk nampak mcm kebaya pun…

13. fiza - February 14, 2007

btw
pandai Dato’ K jage ct
hahahaha~

14. daju - February 14, 2007

hmm..make up dia nice..natural je..
xsuke baju siti gak..i like he she wears dress..
maybe mcm dress yanie kt ABP ker..hehh..

15. Puteri Nad :-( - February 14, 2007

hahahahaha AMOUN
dengar tu ko spammer katanyehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hahahaahhahahahahahaha

16. Amoun - February 15, 2007

Salam…

Ooo ye ke?? CHET!! Sampai ati ko MOMOK LittleHealer!!
Padahal akulah jua pengunjung yg AGAK setia di sini!!
MOMOK KEJI!!!

Dan Nadhrah – jangan ko sama mengeji cam MOMOK ok…
Cukup ko berlaku keji di ketika ko menjejak kaki ke Metropolitan serba BEST al-London ini… Hentikan kekejian itu!!!
Hahahahahahahahahaha…

17. baez - February 16, 2007

i like ct

18. Puteri Nad :-( - February 16, 2007

hah aku yg suci kau kata keji..
kau memang buta ihab..kau memang buta
[kataku sambil geleng2 pala]

19. nisa - July 14, 2007

Assalamu’alaikum, 🙂

Secara jujur, saya takut membayangkan Aisha, Fatima, Khadija & Maryam beraksi sebegitu. Apakah pandangan kamu ttg mereka, adakah sifat mereka jauh dpd sifat diri kita sendiri? Saya takut. Saya tidak menghukum, cuma takut jauh dengan mereka. Saya tak faham…

Saya takut tidak tahu apakah Islam yang sebenarnya. Adakah sama sifat zaman ini dengan zaman Rasulullah. Saya tak dapat bayangkan gadis suci Maryam bernyanyian menghibur khalayak ramai. Adakah saya yang salah, atau.. saya tidak faham…

Apakah itu Islam? Apakah itu muslim? Tapi saya bersalut baju kilauan sungguh tak serupa dengan gadis suci Maryam…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: