jump to navigation

:: Majlis makan2 Maulidur Rasul :: March 31, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Food and Drinks.
trackback

Seperti biasa, budak Malaysia di perantauan akan buat makan2 sempena apa2 sajorr..  Namun, motif makan2 pada hari ini adalah bersempena Maulidur Rasul. Tazkirah ringkas diketuai ‘ustaz’ lokaliti kami, Yusnor*. Ada input pasal akhlak Rasulullah S.A.W. Saya gagahi jua semangat untuk mendengar walaupun perut dah hantar signal kat mood suro rebel. Saya nih kalau lapar level kronik, fi’il nya jahat skit. Memang bye2 ah nak bersosial. Puasa is an exception sbb kelaparan itu mmg disengajakan.

Anyway, juadah hari ini telah diambil alih oleh Tulip Catering*. Obses Laksa Catering* tak berjalan hari nih. Nasi beriani dan kek coklat pula disediakan oleh Aku Awek Orang Kenya Sdn Bhd*

        

Majlis kecil jer nih. Semua sekali pun 13 orang. 6 lelaki, 7 perempuan. Pecahannya;

  • 1 sudah berkahwin
  • 1 baby girl
  • 2 sudah berpunya
  • 2 mempunyai masing2
  • yang lain status tidak diketahui kerana tidak pernah nak bertanya

The engineers : Civil, Fire, etc.

The future doctors and a baby

Oii.. apa tgk kamera.. dgr tazkirah lah!!

      
Mode ‘Mummy’ solehah pliss

lepas makan, sembang2. Dapat tau kerja2 engineering di sebalik tabir canne. Very interesting. Pastuh melalutlah ke cerita2 lain –> dari construction site to orang mati kena hempap konkrit, phobia darah, rawatan bomoh, keturunan bentan, sultan johor, nama warisan etc. kelakar giller penglipur2 lara nih.

*the baby is not mine by the way… 😛

Advertisements

Comments»

1. daju - March 31, 2007

bgosnye ade tazkirah sume…
bestnye..ade makan2…trase lapar skrg..
baby girl tuh sgt comel..ouh i miss my nephews and niece kt umah..
ouh..borak2 sgtt digress..smpai penglipur2 lara..heheh

2. Puteri Nad :-) - March 31, 2007

hahah jojet yg teliti mendengar


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: