jump to navigation

:: What are you like as a child :: June 1, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

 

Jetjetsemot telah mengutarakan suatu persoalan : What Are You Like As A Child?

  1. Saya seorang pemimpin : Setiap tahun saya pasti akan menyandang jawatan sebagai ketua kelas ataupun penolong ketua kelas yang gila kuasa. Semasa saya darjah 3, saya telah mengatasi pelajar tahun 6 dalam kelas taekwondo dengan memegang tali pinggang biru. Seraya itu, saya dikira ‘hebat’ lantas diberi tanggungjawab untuk meng‘greet’ instructor setiap kali latihan mula dan berakhir. Saya juga yang menjadi editor majalah kelas semasa Darjah 6. Di luar kelas, saya menjadi ketua skuad tidak official memburu hantu. Ala2 Ghostbuster’s gitu. Ketika itu, saya Darjah 2. Yer.. kami percaya sekolah rendah kami adalah bekas tapak kubur askar Jepun yang berhantu. Siap ada papan yang boleh tunjuk arah hantu lagi – hasil kontribusi seorang kawan cina yang telah mencilok papan itu daripada pakciknya.

  2. Saya pandai berlakon dan mengajuk: Maka setiap tahun saya akan dimasukkan dalam konsert akhir tahun untuk pelbagai jenis persembahan. Menyanyi, menari, fashion show! Namakan saja. Di kalangan rakan2 saya, saya seperti jester yang sentiasa membuat lawak dengan mengajuk artis2 di TV, guru2 dan individu2 lain yang menarik perhatian saya.

  3. Saya skema: Saya menepati masa, menyelesaikan kerja sekolah, rajin membaca buku, bercakap menggunakan bahasa yang sopan, mematuhi ibu bapa (tak selalu kena rotan) dsb. Sangatlah membosankan.

  4. Saya berjimat cermat: Dulu saya tidak ada tabung, maka saya simpan duit belanja saya setiap hari dalam plastik pasar malam saja. Setiap hari juga saya suka kira duit kuning saya. Akhirnya mak saya pun berpendapat saya harus membuka akaun Yippie. Lalu, bergeraklah saya ke bank membawa hasil simpanan saya(2 kantung beg plastik biru) ibarat perompak kecil. hihihi~~

  5. Saya popular: Sungguhpun saya tidak buruk, saya pun tak berapa cantik. Tapi saya tahu saya comel kerana saya kecil, pipi saya tembam, rambut saya tebal, senyuman saya menawan, dan suara saya macam chipmunk. [kenyataan ini bertujuan untuk membuat Jetjetsemot versi kecil jeles]. Oleh sebab itu, saya tidak mempunyai masalah untuk memperoleh peminat sejak dari tadika sampai saya darjah 6. Paling best adalah apabila disukai salah seorang pemain bola sepak sekolah semasa darjah 6. Athlete tuh.. yummy.. Miahaha.. *gelak guling2 pliss. Pernah sekali budak lelaki gila yang sedang bersila di lantai ini cium betis saya masa saya lalu depan dia. EEEee.. nasib baik lah tadika. nasib baiklah kaki saya tak banyak bulu. nanti tak semena2 air liur dia lekat. Bluekk.

Secara keseluruhannya, saya adalah seorang budak yang baik dan ibarat pelajar contoh semasa saya kecil. Sekarang? Hmm.. tidak se’extrovert’ dan se’skema’ yang dahulu. Pandangan anda yang mengenali saya sekarang bagaimana? Terima kasih kerana membaca isen ini. Mungkin anda pula ingin menjawab persoalan yang sama : What Are You Like As A Child?

Advertisements

Comments»

1. Puteri Nad :-( - June 1, 2007

Owhhh I like this kind of cerita

Saya mula2 gi tadika umur 4 tahun sbb saya da pandai membaca ayah saya geram saya asik bertanya dan permintaan membeli buku,lantaran saya x de adik time tu. Jadi beliau memasukkan saya ke tadika. At first i got bullied becoz of my small size..sampai saya x nak gi skolah..[muahaha,saya mangsa buli] kemudian ayah saya memberikan pep talk..saya kemabli ke skola setelah tak pergi selama 2 minggu dan bosan menonton mcgyver dan mission impossible yg bertape2] [ayah peminat siri ni] ,yeehaa nadrah kembali..saya telah mengorganize beberapa org budak pompuan untuk berlawan dgn sibuli..padan sangat muka dia..kerana cikgu menyebelahi kitowang..muahahah..

my second year at the kindies..was heaven..ayah gotta talk in front of everyone coz i was the best student graduating from that kindy..kahkahkah.and i got to recite al fatihah.

when i was in primy..life was way more heavenly than kindy..notice the opposite sex a lot,exchange barang2 skolah macam pensel dan laen2. i was an intro-extrovert by nature. and friendly.but due to my small stature again i was the target for the bullies.but i had had experience so i teamed up with another bully..ngahaha..for self protection. and he turned out all sweet. we were hafazan buddies and his grandmother was the one who took care of me when i was small.

well,saya x skema..saya slalu bangun tengah malam,tengok tape yg saya rekod..sbb ayah saya x kasi tengok tv waktu perdana.geram sajer.

saya x berjimat..saya suka beli komik..mak saya x ske sangat perangai ini..but she has come to term wif that

popular? of coz! i was the revolutionist in kindy..and i was chummy with a bully and of coz english n math teachers’ pet.haha..i don care much about religious subject..i once answered my fiqh question. bolehkah mengambil wudhu’ dengan air sabun- ya boleh,kalau ustazah hendak rasa lebih bersih.

sekian,nak gi exam

2. fiza - June 1, 2007

wat la..so funny ok

eeee..ade org kiss betis..euwwww..
takde keja ke itu bdk!!
euwwww~~

3. Nur Amirah Shaharom - June 1, 2007

my younger sister had brought her fiqh paper in her final exam almost three weeks before. And the question was ‘bolehkan mengambil wudhu’ dengan air laut?’ her answer was, ‘boleh, untuk mengurangkan kudis dan gatal-gatal pada kulit (because my dad feet have some skin problems which brings to some kind of gatal2 and after having some medical treatment, the worn-out skin become dried and hard, so the doc advise him to ‘rendam kaki dalam air laut’)

anyway minci, mmg best masa kck2… =)

4. jet - June 1, 2007

hahah..natrah..kemen melawan ustazah ye dikau..’ya,boleh.kalau ustazah hendak rasa lebih bersih’..wat la…haha..terhibur aku..juga adek cik nur amirah..bdak2 mmg kretip aa..kenot lawan one..
o..yasmin..ko fofeler ye..mendapat peminat stiap tahun ye..ye….eley mse darjah satu je aku dengki dgn budak montel-montel..pehtu aku x kesa da..idop mesti terusla kononnye psl member aku yg montel tu pon da pinda..mungkin hanya sbb attention yg ABANG aku kasi kat die kot, i jeles..

5. Puteri Nad :-( - June 1, 2007

i banyak abang ok masa sekola rendah

6. D - June 1, 2007

wah… ni mesti favourite mommy and daddy as a child, am I right? Where did it all go – if you’re not as ‘good’ as you were before? Corrupted? Or more matured? Fofuler? Eh, tu masih lagi kot…

7. Minci - June 1, 2007

nad – I really like ur fiqh answer.. witty yet innocent.. ganging up with a bully is a clever idea.. how many abang have you got ah? curious I.. haha

fiza – ko plak buat.. aku nk baca..

amirah – auw..ur younger sister is such a darling

jet – i see.. itu rupanya sebabnyer

D – yea.. am still an angel in their eyes although I admit I am kinda corrupted.. miahaha.. fofuler itu i dunno wat to say.. 😛

8. jet - June 1, 2007

ei..apela tapsiran ko ni natrah..smpi mnyebabkan fitnah..ko anak sulung kan?aku adik beradik sume skola satu skola..ni abang kandung aku la ngok..bukan abang-abang kpd seorng gadis yg anak sulung..haishh..susa btol..aku sgt against bende tu..heh..

9. Puteri Nad :-( - June 1, 2007

kakmin,
abang toriq dia x jadik abang nad..lambang dia eksen~hahahahah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: