jump to navigation

:: Ex Ex Ex :: July 10, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Love and Relationship.
trackback

Ex Ex Ex… itulah tema anak2 gadis banglo kecil ini sejak kebelakangan ini. Ada yang merindui, ada yang terjeles dan ada yang gembira. Berjackpot Joy katanya. Mungkinkah ada juga yang masih memendam ? Tidak mengapa, yang lain menantikan sahaja dirinya membuka pekung di dada andai itu yang dia mahukan. Kalau tak pun tak per.. 

Ada Ex baik, ada Ex jahat. Ex baik kita doakan semoga jodoh kita ditemukan semula dengannya dia hidup berbahagia. Ex jahat kita masukkan dalam List Pacar Buaya  dan simpan gambar serta release to future gf apabila masanya sesuai. 👿

Contohnya Ex adik saya yang telah berpura-pura meninggal dunia. Kononnya mati selepas operation. Memang dia major operation pun.. tapi alhamdulilah Allah lanjutkan usianya. Namun, dasar manusia bangang, dia telah memalsukan berita kematian dirinya. Entah apa motifnya walhal dia sudah break dgn adik saya. Maka adik saya meratapi ‘pemergiannya’ bersama2 dgn teman hidup barunya. Yalah.. Ex sekalipun.. kalau dah mati.. mesti sedihkan. Ibarat Tiara Jacquelina menangisi pemergian arwah Hani Mohsin.

Sebelum ‘menghembuskan nafasnya yang terakhir’ dgn gambar adik saya di tangannya, Si Ex berpesan (melalui org tgh) untuk menyuruh adik saya menziarah kuburnya nanti. Jadi pada suatu hari apabila adik saya merasakan dia sudah bersedia untuk menziarah kubur, dia menghubungi adik Ex-nya dan mengatakan dia ingin mengembalikan sekaligus barang2 pemberian si EX.

Adik saya diarahkan untuk ke sebuah stesen dan setibanya dia di sana, dia menerima suatu panggilan tefon. Teka siapa? Ex dia yang sakit jiwa itu. Ex kata dia masih hidup. Ex  kata dia sedang melihat adik saya dari jauh. ee..saiko! Ex minta maaf kerana berbohong tapi itu sajalah cara untuk dia sekurang2 nya melihat adik saya secara LIve. Buat pengetahuan semua, mereka berpisah kerana Ex bersifat buaya. Sebab yang baru sahaja diketahui di kala ini.

Apapun, tindakan Ex tersebut telah melayakkan dirinya untuk memasuki senarai List Pacar Buaya Versi Lelaki. Merasalah dikau. Mungkinkah Ex Za wajar dimasukkan juga. Ex saya kurang kejam, jadi takyah masuk. Huahuahua. 😆

 

An original entry I wrote in my previous blog when I learnt about his death.

We are all main actors in our own stories. Each of us have our own plot to tell but sometimes we become supporting actors in other peoples life dramas. Important and special in one way or the other.

A friend passed away last night just after Maghrib having gone through a 50-50 heart operation. This friend was my sister’s ex-boyfriend and eventhough they had broken up for some reason, I know he still loved her. He was always checking up on my sister through me on Friendster… asking if she was okay, wondering if there is still a chance for him to come back to her and make up for all the wrong things he had done.

Love is individually tailored.. what you experience may be different from how other people do.. he cried a lot after the break and it somehow affected his health which was already bad. His lung condition deteriorated and so was his heart. Hence, an operation was proposed to make it better. Besides.. his chest pains were causing him too much pain already. After the risky procedure.. he went into a coma for 2 days. During that time, my sister kept saying to his sister to whisper to him, to be strong and get well because she will be waiting. It is obvious that he can hear because tears were rolling down his cheeks. After 2 days, he was said to be awakened and started searching for my sister franctically – he managed to call her and my sister said they talked like really good friends, joking about.. even the news of my brother ‘bersunat’ was told! Alas, it wasn’t long after that ..my sister received a text message from her ex’s sister, saying that he’d just passed away after vomiting some blood. He had my sister’s picture in his hand to look at just before he died. He even left a will that no one was to blame my sister for his death and was to let my sister visit his grave anytime.

Romeos like him do exist in real life after all.. my mum cried for him, I cried too.. out of sadness and regret for something I should have done whilst he was still alive. A week before he died, he sent me a message through Friendster,

 assalamualaikum kak…
akak ape kbr?firstly sy mtk mf byk2 coz ganggu
akak..just nk tanye kbr nora.mfkan sy kak coz sy
xdpt mlupakan dia..em xpela kak..klu akak x
keberatan, akak tlg smpikan slm sy pd
nora..anyway,wlupn msh awl..slmt menyambut thn
br..mohon mf lg skali kak….assalamualaikum

 

I didn’t reply thinking I would have time to do it later but now he would never know that I am fine, my sister is fine and his message was never a bugger to me…

waalaikumussalam dik…

Al-Fatihah…

But of course I knew afterwards that this was not true.

Advertisements

Comments»

1. coops - July 10, 2007

my first love, I wud say, died in an accident and yes, i know exactly what ur sis felt that time. but then agn, ur sis’s ex mmg deserve to be included in the top list of pacar buaya tu, kureng betol. ada ke mati dibuat memain, damn u, isk. ingat best la tu tengok org bersedih ‘meratapi pemergia’ dia, cis, sabo je la. true, manusia mmg mcm2 ragam *sigh*

2. nailofar - July 10, 2007

salam
phew. menarik juga crita ni.
tp boy tu mmg deserve masuk dlm list kamu tu
hahaha.
die mmg saiko lar.
dasar buaya mmg buaya jugak
saje je nak mintak simpati.
ngeh2

xpe la.. nanti budak tu kene balik. mane tau ex gfs or gf die akan wat camtu balik. sape la tau kan. sbb what goes around comes around

huhu..

3. WaWa - July 10, 2007

lelaki tu patot kene kerat lapan belas! hoh!

4. enn0suke - July 10, 2007

whoa, that fella should receive an Oscar nomination for ‘best fake death actor’ or something. freaking, damn (am i allowed to say that?) emo-creatively awesome! if your sister give her a 2nd chance, maybe he’ll even show up in front of your house, dressed as a clown… haha!
apsal la mintak simpati sampai camtu sekali? huh…

5. hafiz - July 10, 2007

sungguh psycho orang tu…selambar jer buat memain bab mati…

hebat betul dia berlakon…kalau terjumpa dia lagi, patut buat donno ajer since he is already dead, remember :D…

6. daju - July 10, 2007

hahh..no wonder rase pnah bace cerite ni..
kt ur old blog..ce..mmg patut la msok ur buaya list tuh…

7. kaSyah - July 11, 2007

ala…sian la your sis’s ex…die memang tgh desperate nak mintak simpati tu…hehe. tapi bagi aku tu gile.sebab melampau sangat.

aku penah buat kate aku masuk hospital kat ex lama aku.. ada la 3 tahun yg lepas..haha.. tapi for me its very2 stupid thing…gile betul.. itu dinamakan mereka yang desperate dan dan takde cara lain nak dapatkan ex lama..tapi memang bodoh la. itu dinamakan aku yg tak maju ke depan… hidup mesti terus .jgn jadi stupid camtu lagi…hehe

adakah aku masuk list pacar buaya? hahaha

8. kaSyah - July 11, 2007

oh ya..ur sis tgh single ke? hohoho

9. Just A Lady~ - July 11, 2007

and my ex dah tunang… wat kategori does he goes to?
hehehehe~
ayooo sgt the saiko ur adik punyer ex… desprado lorrr~~

10. Syafrizal - July 11, 2007

Just cut those EX-tensions. Like me, I don’t want to be friend with all of my ex-es. I’m not being rude or something but I want to make a new life and I don’t want to be a “terhegeh2” with ex-es anymore.

11. Minci - July 11, 2007

coops,
ohh..thats so sad.. tetibe teringat Xera malaysian Idol.. his bf also died in an accident

nailofar,
that’s why.. but yelah i wont sit around and wait for it.. that’ll be his life story

WaWa,
wow..kalo ayam mcm boleh imagine jugak kerat 10..kalo manusia canne tuh ek 😛

ennosuke,
i have to admit.. his acting was very convincing.. definitely boleh nominate.. haha

12. Minci - July 11, 2007

hafiz,
haha..pastuh mcm tolak2 dia kan?

daju,
yes dear.. I gi visit my old blog to copy paste it.. :mrgreen:

kasyah,
wow.. sgt dramalah engkau nih..NAK KE masuk list tuh? hehe.. tkderlah.. aku kena interview ex ko dulu nk tanya ko layak ke tak..

kak syifa,
oh.. yg ‘tuh’ ke… yg akak baik dgn adik dia tuh ke? *gulp… i hope ur ok..

syafrizal,
potong extension mcm potong wayar.. 😈 but its still difficult for myself..

13. shutterspeaks - July 11, 2007

dude,

lihatlah pada padangan positif, dia melakukannya kerana dia masih cintakannya dan itulah satu-satunya jalan untuk dia melihat bekas kekasih yang masih di sayangi, walaupun dari jauh. tidak layakkah dia mendapat kredit untuk itu. jikalau dia buaya tulen yang hanya mahu mempermainkan gadis-gadis, motto dia pastilah peduli apa, seorang pergi sepuluh mari.

14. Minci - July 11, 2007

dude.. 😛

ngeh ngeh ngeh.. tk boleh ker kalo dia datang jer ke rumah dan try nk jumpa.. kan dia dah baik ngan aku masa tuh..
the creepy thing about this thing is…
bayangkan kalau my sister tidak tergerak hati untuk ziarah pusara dia bertahun2 lamanya..tanpa mengetahui bahawa dia masih hidup.. bukankah creepy itu..knowing that someone is watching u..

oklah kasik credit..dia bukan buaya tulen.. 🙂

15. Puteri Nad :-( - July 11, 2007

tampa the bopren real hard
kasian nora

16. jet - July 11, 2007

natrah..how’s malaysia?haha..miss dikau..pos la ikan bilis sambal ke kami..

17. Minci - July 11, 2007

natrah.. post mee asam laksa pliss

18. D - July 11, 2007

once you’ve reached my stage (with family and kids), ex-es mean nothing. Just a reminder of the foolishness in you in the past! LOL.. Meanwhile, carik Y la pulak…

19. Minci - July 12, 2007

yer kak D,

Yusmal, Yazid dan Yogi Bear nama mereka.. :mrgreen: (hihihi..ntah sapalah diorg nih)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: