jump to navigation

:: Peluklah ahli sihir kamu August 19, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

Ya.. nampaknya masing-masing cuba untuk meniup semangat samada kepada diri sendiri mahupun rakan-rakan. Terima kasih Jet atas ujaran mu untuk ‘patahkan kaki’. Haha.. 

Memandangkan aku agak kekok untuk menulis dalam Bahasa Melayu.. ingin aku sambung sikit dalam Bahasa Sarawak.

“Gine tok? malas ada jak”

Cukup. Sekian. Kini aku pula yang akan meniupkan sedikit semangat ke dalam jiwa kita semua yang akan mula ke ospeetal esok. Oh.. hinggakan ayah aku sendiri terkejut aku mula kelas awal. “Oh sudah jadi pelajar Tahun 5 lah nih?” Kalau Fiza, dia akan jawab,” Oh taklah.. Tahun 1 baru”. Tapi aku adalah aku, maka aku menjawab ‘Ha’. Ringkas dan padat ibarat seluar pendek ketat. 

Ku akhiri isen ini dengan kata-kata daripada cerita Harry Potter : Order of the Phoenix.

Saya suka Luna Lovegood

“Every great wizard in history has started out as nothing more then what we are now (students). If they can do it, why not us?”

Maka, peluklah ahli sihir dalam diri kamu (embrace the wizard in you)

Comments»

1. Puteri Nad =( - August 19, 2007

pelokla teddy bear dengan bersungguh2~~sebelom pagi menjelma

2. fiza - August 19, 2007

iyer!! embrace my bori..hidup bori!!

3. daju - August 19, 2007

balek this thursday..
xnk pg class…huhu..

4. shutterspeaks - August 19, 2007

seluar pendek ketat tuh ringkas dan padat yerr :-p best betul analogi yg ko gunakan miahaha…

dan ko boleh mintak keje part time buat skrip berita terkini😀

5. jet - August 19, 2007

let we all malaysian mogok and not go to class..kerana jiwa tidak bersedia..malahan boleh juga ckp diri depres dan dpt cuti dr dokto..mau tak?

err..kenapa fiza jawab tahun 1?dia tak pandai matematikkah?sgt mengukuhkan fakta bahwa otaknya loklak..

6. Minci - August 19, 2007

Nad,
I dun wan teddy bear

Fiza,
mamo

Daju,
teruskan niat.. ehergh..😆

shutterspeaks..
miahaha.. aku main hentam jer.. rasa mcm berirama je kan..

jet,
cadangan diterima.. mood aku separuh depress.. dah telan St John’s Wort satu..😈


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: