jump to navigation

:: Marry when? September 8, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Love and Relationship.
trackback

Song  : Cinta Mati
Artist: Agnes Monice (feat Ahmad Dhani)

HOw do you convince your parents that you are ready to get married? That is the exact dilemma my sister is facing right now. She’s been throwing proof after proof to both Mom and Pops to convince them that she and her future husband will be stable. Her beau has also met my parents face to face. According to Mum, he displayed a weird-like first impression (motif u want to wear kasut tajam ala2 rockstar) but eleh.. I know they’ve grown to him. Lagik maok eksen.
Unfortunately Mom said that ‘It’s still too early’.

My sister had been texting me to ‘help her’ and ‘talk to mum tomorrow’. She’s ‘lost hope already’ and ‘want to cry’. Including the frantic outcry of  ‘what else do they want??’ Ayo.. I dislike being the middle person for I’d be sure to have a ‘telinga panas’ session tomorrow. We’d be going through the ‘langkah bendul’ talk, ‘menurut kata2 orang tua’ stuff, life experience.. ayaaaaa…. die okeh die..

Why is it that the girl’s side selalu susah..

Comments»

1. shutterspeaks - September 8, 2007

“Why is it that the girl’s side selalu susah..”

Get married, have a daughter, even when she’s still small you’ll start to understand why.

Apa2pun, semoga berjaya esok. Sebenarnya, mak dan ayah kitak tuh sayang sama akak. Sayang mahu dilepaskan, bukannya pasal tak sukak samak calonnyak…

2. Puteri Nad =( - September 8, 2007

shutter cakap dalam loghat ape btw

anyway mustila bukan senang nak kasi menikah..nnt kalo apa2 hal pulangnye kerumah mak jua

3. Nur Amirah Shaharom - September 8, 2007

Wah, saya sangat bersetuju dengan kata2 sang puteri. Erm, tambah2 anak pompuan. lg la susah nak lepas. dari kecik jaga bukan men elok, pastu nak serah kat org laen.. mesti nak pastikan org tu pong bleh jage anok kite supe kite jage, ye dok? kalu buleh tu nok hok jage lagi2 molek dari kite jage. barulah rase senang ati nak lepah wi ke org tu.. bukang dok suke..

4. Restless - September 8, 2007

Been there … and refuse to go through that (unless God’s willing)

My mom is the worst when it comes to scrutinising the potential suitor. Tapi amazingly, whatever she says, goes. And almost she can foresee the future.

Betul ke our parents would protest as if they see something we don’t?

5. Minci - September 8, 2007

shutterspeaks,
ohoho..begitu ya ayahanda.. pastinya nadiah sedang dijaga dgn ketat dan baik olehmu..

nad,
rasanya konon srwk.. haha

amirah,
deks wai.. veri hak wan tu lepah tu peepel wan..

restless,
I wud say it’ll depend on the parents.. general consensus wud be ‘protest’ lah kot..😛 huhu.. gosh..scrutinising does bring some sort of nervousness to not only the suitor but to yourself.. anyway, I suppose it is all in the name of doing whats best for the children..

6. daju - September 9, 2007

parents sure la nk the best for their daughters..and macam nk make sure the hubby to be can take good care at least same mcm diorg jaga..
anyhow, my senior dulu pn susah i mean takot kot nk bgtau parents..what she did was..she wrote a letter to her mom..ckp baek2..tp mmg take months gak la to convince..not that i nk takot2 kan..but it’s normal i guess..

7. jet - September 9, 2007

oh..bile baca komenan daju..aku pon teringat mase along aku nak kawen..so die first kan, pompuan lak tuh..mmg susa gak nak convince mak ayah aku..esp mak aku la..pehtu plak abang ipa aku muda..mak aku cm against la kawen laki muda, sbb die adela memori die snirik kan..pehtu..cmne nta, abang ipa aku [mse tu lom kawen] dengan kakak aku face to face dgn parents aku..convince..aku pun tak sure apa abang ipa aku ckp..tapi, konfrantasi tuh jenis curah2 air mata gak la..mak aku, kakak aku nanes..hehe..so, takleh nak kasik tips ape ayat nak gune kasik mak ko cair kan sbb aku tatau conversation mereka..suro la dyrg [adek ko dgn beau] figure snirik..

neway, klu jodoh Allah dah tetapkan..takkan kemana..insyaAllah..

8. Minci - September 10, 2007

daju,
yes.. it is normal I suppose

jet,
wow..dramanya abg ipa kau.. terkesima

9. D - September 10, 2007

i guess when people marry young, the parents tend to be so protective… let’s see, perhaps you can try this line with your sis, “kalau ada jodoh, tak ke mana…”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: