jump to navigation

:: Me Like CitCat September 22, 2007

Posted by Minci 先生 in Just For Fun.
trackback

Credits to Mixterr for letting me know about CitCat.com. An online tool that can translate Malay to English. The outcome is quite funny but dah tulis dalam BM nyer pun tak betul.. how could you expect an equally accurate English translation, right?:mrgreen:

 

Dayang Nurfaizah’s and Jac’s  songs are playing in my head over and over again. Nice..

Comments»

1. daju - September 22, 2007

heheh..
direct translation..o’clock 4..
ouh..emil emilda..comel je cite tu..
cinta tiada akhirnya..indeed a nice song..

2. cakapaje - September 22, 2007

Wak de ting gok rite? Hu gok rite de sofwhere an hau can dey get it publis? Wah! Like dis I also can do…

3. jet - September 22, 2007

haha..kamen.mimpi aaron aziz pule..anybody singaporean???kamen mau kawen sama kamu..kamu mestila yang suda baligh dan cukup umur..serta mempunyai tatau apa kriteria yang kamen nak..singapore eh..diulangi..singapore..

4. shutterspeaks - September 22, 2007

kalau ada api leh translate direct lagi best… righ click -> translate this page into malay.

minci,

ko buat la sarawakian translator pulak. aku sokong dari jauh…

5. Kirana - September 22, 2007

Nice one. Thank u for sharing minci!

6. Puteri Nad =( - September 22, 2007

muahahah
ello everybody emil is mine..
get ur hands off~~~ gerroffff

7. Minci - September 23, 2007

Daju,
itulah pasal..direct giller.make me laff only. n yup, I am hooked to Jac’s song.

cakapaje,
ayoyoyoyo.. wo bu je tao..

jet,
ahahaha… ko nak carikkan ker jejaka singapura utk aku.. huhu..tk kuasa..

shutterspeaks,
api? wut api? kah kah.. nk translate srwk ker? hoho.. I smell another edition of ‘learning srwk’ soon..

kirana,
u r welcome cikgu

nad,
eleh..ambiklah.. tk nk pun..😛

8. shutterspeaks - September 23, 2007

minci,

maafkan aku, aku lupa bahawasanya kau ni bakal seorang doktor dan bukan seorang pengaturcara komputer.

API = Application Programming Interface

9. adiratna - September 23, 2007

Hmm.. good info.

Mungkin kurang berguna untuk minah saleh macam minci. Tapi banyak guna untuk anak murid buat karangan.. Hahahahah.. tak perlu lagi ku mengajarmu kerana kau dah ada kamus baru… ( ikut rentak lagu Jac)

10. ainnn - April 22, 2008

ellooo…….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: