jump to navigation

:: Swallow technique October 23, 2007

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

Seriously, how does he do it? Is it because his throat is big or something? Or does he have lots of saliva production? Small-sized pills?

I was trying to swallow my paracetamol like House (without a glass of water)and it took me ages to get it down. Kumpul air liur pun tak boleh lagi. But with a bit of persistence and sheer stupidity 😆 , I managed it in the end. Woohoo~

Advertisements

Comments»

1. cakapaje - October 23, 2007

Salam Minci,

Having a bout of fever? Doktor pun leh sakit ke? 😆

Anyway, my aruah nenek, dia pun takut nak telan pil. So, dia kunyah kunyah pil tu sampai nak hancur, baru dia telan! 8-0

2. jet - October 23, 2007

oh, kenapaka dokto xle demam?kun fayakun, maka jadilah..

syabas, menelan pil tanpa air..prektis lagi, supaya anda menjadi lebih pro..

3. shutterspeaks - October 23, 2007

minciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,,,,,

hehe… ada ja baca celoteh hang nih bila keluar bandar pakai pda… tp kurang la pulak pong… demam ka? kesiannyaa… xpala… x lama lg nak balik melesia da kan… bagus bagus baguss…. sambil angguk angguk angguk…

selamat hari raya mincikucing…

NOTA ADMIN: PADAN KENA EDIT. Aku nih artis tau. Tkleh ltk nama betul. :mrgreen:

4. Minci - October 23, 2007

cakapaje,
huwarghhh… kalo nk kunyah2 tuh PAHIT nyerlah.. my adik kan.. we had to camouflage the pills in a banana.

Jet,
huhu.. nanti aku prektis dgn pil vitamin setiap hari..

shutterspeaks,
huih.. ada pda tuh.. bagus.. syabas.. syabas.. a ah.. tk lama lagi bali.. bestnyer bestnyer.. aku dah buat list tpt2 aku nk gi mkn tau.. huahuahua

5. shutterspeaks - October 23, 2007

ekekeke…. ko marah eh? jangan ah marah minci…. tabaek tau marah seorang bapak budak… ko x kesian ke kat anak aku… nama anak aku nadiatul qistina… umor nak masuk dua tahun ujung bln 11 nih.. esok, genap la umo dia 1 tahun 11 bulan….

oh.. kat tv3 skang tgh tayang dhoom 2. ko kan kaki industan. tgk laa.. lg best dari che mamat parang tumpul…

6. daju - October 23, 2007

if capsules lg senang kot drpd tablets nk telan without air..
my experience la..

7. adiratna - October 24, 2007

bermakna aku lebih hebat dari minci kerana:
aku boleh telan air tanpa telan pil!

8. Nur Amirah Shaharom - October 24, 2007

daju, btoi ler.. penah gak try dulu. tablets bleh letak kat anak tekak. huhu!
erm, minci ni mmg slalu terpengaruh ngan House ke?

9. Minci - October 24, 2007

shutterspeaks,
wahhh bestnyer anak ko dah makin membesar. tapi aku confiyus lah plak.. (yelah.. masa kat blog aku nih ikut time aku, ko tulis ikut time kau). kesimpulannya, birthday dia 24 ke 25 hb?

motif tetiba menggesa aku tgk industan.. aku biasa2 jer tau 😆

daju,
hoho.. makes sense

adiratna,
fulamakkk.. ko’ yer pun nk eksen.. hahaha… aku pun bley mnum air tanpa pil.. huhuhu

amirah,
hihihihi.. actually i am like terpengaruh with almost everything on TV. 😎


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: