jump to navigation

:: Nice things are free? February 5, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

Muahaha..siapa perasan that particular something memang bagus.
It’s amazing how the little things strangers/friends/family do or say can make your day.

Dibelanja makan..
Yang kata nak belanja makan.. (oiii 13May, mana char kuey teow?? mana?? faitit)
Yang hantar message cakap ‘good morning’
Yang hantar message manja mengadu nasib (kesian pada yg dyspepsia dan yg ilang jam)
Harmlessly cucuk my ear (I know, I’m strange)
Pay for my fuel, give me pocket money
Leaving nice comments on my blog
Give me free drug-rep pen
By saying ‘Thank You’
Smiles!!

Whats the nicest thing anyone has ever done for you?

Advertisements

Comments»

1. Puteri Nad =( - February 5, 2008

by waiting for me yg da tetido atas sejadah hikss..

banyak tak terkira kebaikan orang

2. Puteri Nad =( - February 5, 2008

by waiting for me yg da tetido atas sejadah hikss..

banyak tak terkira kebaikan orang

3. memincikun - February 5, 2008

Salam Minci,

Hmm…dah den kono tembak tigo kali, baru ekau nak tanyo soalan ni ha. Apo ek? Haaa…..den tahu! Ado kelmarin hari tu kan, time tu kepalo den tongah sorabut 1,000 macam nak buek korjo den, adolah sorang aweks cun hantor email. Ontah camno dio tahu kepalo den tongah serabut, dio leh kato sopatoh jo perkataan yang buat den tak tidur 2-3 malam…bukan pasal mesej dio, tapi bersemangat den nak buek korjo. Aweks cun tu tuleh ni jo: “berusahalah”.

Dan den memang berusaho sampai sokarang ni ha. Memang den gomar bonar ngan aweks cun tu ha…sigh (lomah lutut dibueknyo).

Eh! Takdok kawan ekau hantar mesej do’akan pado hari khamis ko, jumaat ko? Polik eh? Takpo lah, nanti den tuleh kek blog ni ha yo 🙂

4. daju - February 5, 2008

smiles..definitely..
hmm..yang akan dgr all my bising2..
willing to send me to newark bile nk balek KL (its 4 hrs drive ok..)
open the door for me bile nk msok building…
…………………………………………….
………………………………………
…………………………………..
………………………………..
………………………………
…………………………….
………………………..
the list goes on…bykk la…

5. hata-minci-kun - February 5, 2008

kebaikan yang orang lakukan pada harini
adalah arab itu
membuatkan daku ingin terjun bangunan
boley?
muahahaha
nad shh

oit memincUkun ko org n9ka?

6. hata-binti-kun - February 5, 2008

da tukar nama skarang

7. kaSyah - February 5, 2008

when everytime dia comments at my blog, make my life beautiful. my mood get on the track back. gigglinnnggg…

8. Puteri Nad =( - February 5, 2008

terus bizibodi..who is that dia?

9. Restless - February 6, 2008

1. waiting for me after class (just to talk to me) —> my students
2. taking pity of me who after a long tired, would just want to go to bed and sleep —-> my parents
3. taking the time to talk to me —–> my parents

10. memincikun - February 6, 2008

Oit Hata-binti-kun-yang-dah-tukar-nama,

Den orang Malaysia lah…cumo omak den daghi Melako ha! Jadi bak kato omputih lah: onse in a while, den terikot lah loghat orang Melako. Ekau lak orang mano jang?

11. Puteri Nad =( - February 6, 2008

oo memincikun orang melaka ke
padan la berloghat2 bagai

12. kaSyah - February 6, 2008

ohh org melakau ka? haha…. ni nape ada mix ngan org nogori ni??

13. kaSyah - February 6, 2008

terus bizibodi..who is that dia?

no comment. titik.

14. Puteri Nad =( - February 6, 2008

aiseh..jawapan artis lak..

15. memincukun - February 6, 2008

Oit! Tetiba ja den keno interview bertubi tubi ni…wak de hape? Camni kang ado tuan rumah kuarkan penyapu kek den ni ha! Ampun! 🙂

kaSyah…orang Melakau ni, nogori jp kocik, orangnya ingat bosau. Tu babnya ado melakau selatan dan melako utara. Yang selatan cakek cam ekau tu. Yang utara kek nogori, kecek cam den ni ha! Oops…ngoyak.

DIA…? Dia sapa? Jeng jeng jeng…den pun nak tahu gak: Sapo dio tu yang dimaksudkan kaSyah tu?

16. DaRk AnGeL~* - February 6, 2008

the nicest thing people do to me is wen they belanjai me at pizza hut during my birthday~
schweeeeett~~~ 😉

17. Puteri Nad =( - February 6, 2008

itulah moh la sumer bizi2 bodi kat kasyah..

18. hata ar-razie (nama terbaru) - February 6, 2008

LOL mode
aku org jati n9
tapi kecik2 dulu duduk kat nepal
muahahhaha

19. hata ar-razie (nama terbaru) - February 6, 2008

yet yang terbaik kakmin lakukan padaku
adalah dengan memberi necktie warna coklat

20. Puteri Nad =( - February 6, 2008

that;s why he is black..

21. memincikun - February 7, 2008

Salam Tuan Rumah Minci yang baik hati,

Solamat pagi hari Khamis den ucapkan kek ekau. Semoga pagi ini ekau tercapai niat untuk hari ini dan hari hari yang akan datang; den do’akan yang torbaik sahaja untuk Minci.

22. kaSyah - February 7, 2008

memincikun > ohh ado melake utara ngan melaka selatan ko? tak tau lak…huhu. ni melaka kek mano? bole la singgah gong xi fa cai! angpow….angpow….(mintak kat minci die xkasi…huhu)

Puteri Nad+memincikun > dia itu…., bak langit ngan bumi. xsepadan dgn tuan hambo.

23. Minci - February 7, 2008

Omigosh..sudah duak pulo duak komenan di sini.. ha ha ha

nad,
motif ulang komenan awal sebyk dua kali? hehe
n lagik mauk bzbodi sama kasyah-kun.

memincikun,
ngahaha.. baguslah ada kawan yg boleh bagi semangat’berusaha’ itu. Gemar2 tuh berpado2lah yer.. 😛

my goodness.. loghatmu pekat giller..pecah kepaa nk figure out..
and no.. tk kuarkan penyapu punyalah
terima kasih dia atas doa..sesungguhnya hidup kita di dunia yg Insya-Allah dikurniakan barakah, adalah berkat doa org lain.. saudara2 kita yg menyayangi kita

daju,
smiles are heartwarming.. yess..

baez,
I am glad you like the necktie.motif tuka nama byk kali. demand tukar balik. ha ha

n wats wif the nepal origin.tgk gambo tkderlah segelap mana spt dikatakan nad..

kasyah,
ohhhh..siapakah? sila kalbat sama daku..tinggi sgt kah langit dia? do we all know her?

Restless,
su-witttt.. its always nice feeling appreciated and needed, eyy 🙂

kak syifa,
me make u happy? hehe

24. memincikun - February 7, 2008

Eh! Loghat den pokat bonau ek? Lor…nanti den asah lidah yo.

Pasal aweks cun tu, den berpado pado lah ni…kalo dok, den poi jo rumah dio buek kemah kek dopan tu ha! lol! (:o)- <—emoticon jeling lidah.

KaSyah, den pun raso camtu gak lah, cam gagak dan merpati. Den ni dahlah golap…tapi dah Allah s.w.t. nak bori, den bersyukur lah.

Dan KaSyah, den pun takleh bori ekau angpau…den lum kahwin! lol! Nak poi kampung den boleh…tompeknyo namo Moving Melakau – Melaka Pindah! Tapi den dok KL ni ha! Ekau poi sano, takdo sapo yang ada melainkan sepupu den lol!

25. kaSyah - February 8, 2008

Alhamdulillh, ado gak jodoh ehhh. aku ni maseh laie menduda…huhu

Nii ha, aku dulu skolah kek Parit Melana, duduk kek A.gajah. Hari2 lalu melako pindah tu..Lom kawen laie ko? Bila tu..hihi

ps-minci, sorry tuan rumah, ngade2 kasi komen mengarut. can belacan, tgh bizi, kuar rumah beberapa hari ni……smbil mendapat berita yg sptutnye aku rasa sedih(kalo dulu la), tapi skrang rase lagi happy…kui…kui

ps- dia>> semuo org kenal kot. kot nye la…ahaks

26. hatae er-razie - February 8, 2008

ahaha this is the newer on
newest will be hartley de vivre (not yet applied)

27. Minci - February 8, 2008

memincikun,
wah wah wah.. rumah kena sita ker sampai kena kemah kat luar rumah dia

kasyah,
oh really? interestingggg..lahhh.. tkder ke kat umah.. then how to ronggeng wif you 😛

baez,
having the ‘er-razie’ at the back makes you sound like a genius


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: