jump to navigation

:: Myopic Minima Red February 9, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Just For Fun.
Tags:
trackback

The bathroom can impose a great challenge while you’re cleaning yourself when you’re short-sighted.

If I take my glasses off and look at the laptop screen, my vision is blurred and I can’t make head or tails of what I’m reading. Yes, my eyesight is that bad. I should get my eyes lasered like you. My dioptres are getting worse. Is that because my eyeballs are growing? LOL~~ must ask ophthal people. Reasons for worsening eyesight in myopic individuals. Maybe Zy could answer that. He he.

Anyway, yelah.. dah tau rabun.. nak gi mandi tuh pakailah spek ke CL ke kan…

Then, you wouldn’t have a near accident of using the feminine wash as shampoo kan.. since the bottle is equally small and pink like Palmolive. Ayoyo..

Comments»

1. Puteri Nad =( - February 9, 2008

owh mandi pon kene pakai ke?
siannye kakmin..
iye gi la laser mcm orang tu
suh la dia bayarkan skals..

ahahahhahahahahaah kakminnnnnnnnnnn jgn guna feminine wash kat rambut..:)) LOL

2. hero de vivre - February 9, 2008

omg sian sgt
pls laser lasik gamaknye
and i would folo!

3. memincikun - February 9, 2008

Den mulo pakai cormin mato umor 13 tahun. Time tu tak banyoklah power dia…dalam 150. La ni power den 250 jo, alhamdulillah.

Den dinasihatkan bilo bangun pagi, poi tengok pokok dan dedaun yang berwarna hijau dan banyak kan selawat. Warno hijau ni soporti penyejuk kek mato. Dan kurangkan pakai cormin mato seberapa banyak yang bolih. Tapi yolah, setiap orang mungkin bezo keperluan masing masing.

4. memincikun - February 9, 2008

Puteri dan hero,

Den ado poi blog ekau tadi, tapi den jadi compuse! Ontah konapo, den cam torkojut! Mungkin kerano first time kut…den nak komen pun den tak tau mano nak mulo. Nanti nanti den poi lagi yo.

5. Puteri Nad =( - February 9, 2008

ha nak komen dekat bawah tu..ada tempat tulis comment..klik je situ dan silala komen senang jer ehehehe

6. cakapaje - February 9, 2008

Minci, if you don’t mind, I’ve tagged you ye. Please visit my blog for the tag info. Thanks.

7. hero de vivre - February 9, 2008

urm daku memakai spek semenjak umur 14 kemudian powernye adalah 175
sampai sekarang power 175
terus tersenyum2 sendiri
cara menjaga mata sempurna
adalah dengan mencuci mata di jalanan dan di shopping complex
(main2 je)
sila buat lasik ok kakmin
btw LOL sila la ok memincukun melawat blog

8. cakapaje - February 9, 2008

Hero dan Puteri Nad,

Den dah tinggal komen pun. Tapi den sogan lah…terlalu ramai orang den tak konal. Lagipun, den mungkin esok luso tak dapek online dek tugasan. Ekau jangan tanyo apo korjo den pasal den pun tak tahu ha!🙂 Tapi yolah, tugasan kan? Nak taknak, konolah buek gak.

Minci, satu lagi ni ha, ekau cubo perubatan cara Islam: cuba amalkan selawat Syifa’ dan sapu kek mato. Den ni jadi jurucakap leh lah🙂

9. cakapaje - February 9, 2008

Hehehe…nak cuba pakai stail memincikun…ok tak?

10. hero de vivre - February 9, 2008

hehehe
gelak2 je
akan kekantoian di situ

11. Puteri Nad =( - February 9, 2008

muahahha..kataku padamu padan!

12. hero de vivre - February 9, 2008

tp motif seme nak jadi memincukun
memincukun adalah idola semua orang sekarang~

13. Puteri Nad =( - February 9, 2008

motif nak jadi cakapajelak okie? :p

14. Puteri Nad =( - February 9, 2008

eh sebnarnye orang laen ke hero?

15. hero de vivre - February 9, 2008

kompius di sini
ye la kot tu org lain

16. hero de vivre - February 9, 2008

boleh pakai teknik

“fa kashafna anka ghithaaka fabasorukal yauma hadeed” dan hembus di kuku ibu jari dan gosokkan di mata

17. Zy - February 9, 2008

perhaps you strain your eyes too much recently? (ye lah, byk doktor2 hensem kat putrajaya..byk cuci mata) haha

My SSC consultant said he rather wear his spectacles than having LASIK. Kenapa? He he he. Biarlah rahsia. Maka, takde business lah nanti.

Try lah gi jumpa optometrist.

18. Minci - February 10, 2008

whoa.. hebat jugak mu tiga org meng’ganyang’ ini blog dinihari..

cakapaje,
okies.. I’ll have a look at the tag. tuwit.. nih terkantoi ke apa gaya bahsa mcm memincikun? muahahaha
tgk bende ijau yer.. baiklah… nanti i tanam pokok kaktus kat windowsill

baez,
wow.. kagum ok power tk byk berubah.. watz ur secret? my power has been from 100 something to 400 last 2 years. I’m betting that there’ll be an increase of at least another 100 if I go check my eyesight in the next week or so.
nah.. u lasik forst..and then i follow

dan tips mencuci mata di shopping kompleks sgt bernas.. ha ha
teknik ibu jari tuh mmg blh pakai kah?

nad,
oh tkderlah sampai kena pakai msa mandi..tapi kira penglihatan tuh lagik clear dan sempurna.. kalo tk penat nk scrutinize lantai bilik air for any bulu ketiak cukuran yg tertinggal. LOL

Zy,
ooohhhh.. is that so? maka balik nanti nk tanya pasal lasik sama Zy.
hmph.. tkder pun dokto ensem kat Putrajaya nih.. hampa I.. hampa..

19. cakapaje - February 10, 2008

Thanks Minci. Saja je buat bahasa camtu nak tengok reaksi – ramai gak peminat si memincikum tu! Pada semua, saya minta maaf ye.

20. Puteri Nad =( - February 10, 2008

hihi..ilek ilek..

21. hero de vivre - February 10, 2008

memincikun – i still love this nick, it’s super ok~ dont wori

kakmin ayat tu adalah ayat koran, dan dia dicatat dlm buku perubatan islam harun din, tak penah lak guna, baca buku tu je hehe

dan kakminci hint utk mata sehat

: makan buahan2
: jgn baca dlm gelap
: jgn baca dlm kenderaan bergerak
: rehat kan mata dengan memandang objek2 jauh supaya dia tak fokus je

22. Minci - February 11, 2008

cakapaje,
samo samo

nad,🙂

baez,
oh dear..’jgn baca dlm gelap’ tuh susah nk prektikkan.. for i love the dark

23. Puteri Nad =( - February 11, 2008

darkness is kakmin

24. hero de vivre - February 11, 2008

aiyoh jgn ok
nanti power mata mu meningkat secara exponential

25. kaSyah - February 14, 2008

adoi…semuanye den den den belake…huhu

tkder pun dokto ensem kat Putrajaya nih.. hampa I.. hampa..

doktor ensem banyak kat spital sg buloh…muda2 jambu lagi…huhu

ada masalah ke pakai feminine wash jadi shampoo? rmbut leh gugur ke?

kat ner nak cari masculine wash…?hoho

26.   Much better — Kasyah’s Legend Begins - February 14, 2008

[…] am looking for masculine wash (I knew there is feminine wash but masculine….never heard before) around the goal better crazy Dunia Baru The Movie hugg sick […]

27. lasered eye - February 15, 2008

oits..ada apa masculine wash. namanya hygienic wash la instead of masculine wash. muahahah….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: