jump to navigation

:: Home and Away February 12, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
Tags: , ,
trackback

There’s never the right age to move out from your parent’s house. You don’t really have to anyway, unless there’s a good reason to do so. Even if there is, you can always invite your parents to move in with you , right?

Sis Ninci (recently ‘knighted’) and I have been talking about living together and getting our own place after my graduation (Insya-Allah). We’ve already got a house in mind and in between of settling on how much rent we are anticipating to pay.

We acknowledge the fact that we will be moving into a non-furnished house but I’m pretty sure that we could manage by transporting some ‘leftover’ furnitures and stuff from our own homes. 

It’s only a matter of gaining permission from the Lord and Lady of the family.😛

Comments»

1. hata - February 12, 2008

omg why the ninci
and omg first! da bertahun tak dapat jd first
daku akan stay dengan parents sampai kawin!

2. Da Minci Kut - February 12, 2008

Mu nok pindah? Lor…awat gitu sekali? Jange, jange. Mu dok rumoh tu…ambo takut kang si memincukun tu pung nok ikut samo…naya hata, ambo dan yang laing terpakso bekerjo koras.g

Lagipung, mu tu bilo dah luluh, lum tahu keno posting kat mano kang? Buotkang keno posting kak ganu ni, kang naya sis tu nanti…isk isk isk. Tapi yolah, rumoh ambo kat tongah pulau tu, ado lah kosong. Tu kat Pulau Perhentiang tu🙂

3. Que - February 12, 2008

sampai bile je la ko bujang pon faiz… tetengok next yr ko kahwin… Nendra terus senyum kerang😉

4. Puteri Nad =( - February 12, 2008

owh kakmin nak dok sendiri ke,
me nak duk ngan parents lg sbb makan best

que sera sera nak kene bom

5. Nur Amirah Shaharom - February 12, 2008

eh, minci nak pndah dok sowang2 ke.. huhu.. minci kan dah blajo jauh2 dari fmly lame2 dlu.. dok nak manje2 puaih2 ati dulu baru pindah.. saya tak pnah pk pun nak dok sowang. matilah nnt berebut mak abah ngan adik2. ngehnghe🙂

6. DaRk AnGeL~* - February 13, 2008

bestnye dah nak pindah rumah sendiri…

i ni kerja pun belom lagi…

lambat lagi nak pindah umah… huhuhu

7. Minci - February 13, 2008

baez,
Ninci is my sis lorr..tahniah kerana menjadi first..

da minci kut,
nih tgh fikirlah nih nak attach mana. I’d have to make up my mind in the ner future for if I choose to work nearby, moving out seem to be a good option. otherwise, I’m really serious about posting in Sabah or somewhere isolated.

Que,
matilah kena ‘sera sera’ dgn nendra.. ha ha

nad,
hmm.. no comments🙂

amirah,
I’m afraid with me being away for too long has caused me to be selective in my ‘manjaness’. enough said.

kak syifa,
tk lama lagi nak keje tuh kan…🙂

8. Que - February 13, 2008

yasmin kerja lah kat sban…. diorang ade bg accom lagi… at least tak dok ngan parents… and oso dekat kalo nak balik ke subang!!!! the hospital is actually tak jauh pon drpd exit nak ke highway PLUS!!! meh la dtg sban since faiz ngan nad pon ade !!!

9. Puteri Nad =( - February 13, 2008

yeah betol betol..
tp meh je la keje sabah,better pay n much respect from the locals..tee hee..

10. hata hero - February 13, 2008

ahaha u come back and keje kat seremban ok cik QUE! (sarcastic tone here)

11. Puteri Nad =( - February 13, 2008

cik que nak mencari duit extra jgnlah demikian lol

12. Que - February 13, 2008

*trasa*

13. Que - February 13, 2008

time2 HO ni buat la dedekat rumah maaa sbb masa MO nanti diorang sll hantar ke sabah sarawak, unless u married la so diorang pertimbang kan

14. hata hero - February 14, 2008

omg
i didnt mean to membuatkan ko terasa
aku main2 sajor la ahah
in fact im quite proud ok sbb ada rakan baik aku menjadi pakar dlm umur yang muda, dan kelebihannya adalah kekayaan itu perlu dikongsi dengan aku~ seperti setiap bulan menderma USD 1k sajor, cukuplah demi sesuap nasih, ujar aku dengan nada yang sedih!
btw u r quite wrong, kawan aku mintak sabah, yet dapat KL, sbb dia asal KL, lmbg skarang diorg mmg hantar dekat2 je taknak bazir duit bagi byk elaun ujarnya

15. Puteri Nad =( - February 14, 2008

owh abang khaliqok da promise nk beri biasiswa berupa pound sterling klu kita dilanda kesusahan nnt

16. Que - February 14, 2008

boleh2 nanti aku balik kita sign kontrak kay… every loan 15% interest (mata duitan sgt naaa)

motif sgt nak bg ko 1k usd sebulan faiz…. tapi boleh sajor blanja sushi king and secret recipe !!!!!! (matilah benteng tak dilayan lagi, terus ceper geram)

doakan lah yer aku dpt specialist … tak kesah la cepat atau lambat asalkan dapat!!!!!!!

17. Minci - February 14, 2008

semoga Que dapat jadi specialist. Specialist apa endang? dan semoga nad + baez bahagia hidupnya dgn duit pemeberian Que yang kaya nanti.. belanja Secret Recipe pun jadilah

18. kaSyah - February 14, 2008

Nak join! (angkat tangan)

Bagus2 korang berdua ni. gadis semangat waja..

19. hata hero - February 14, 2008

kakmin masih tak belanja ku

20. tempe1543 - February 15, 2008

lepak kuarters hospital jer… aku after 3 tahun lepak situ baru kuar, by that time dh cukup duit nk beli ghumah sendiri…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: