jump to navigation

:: Pretend February 13, 2008

Posted by Minci 先生 in Ponderings.
Tags: , , , ,
trackback

Before noon, I made a mental note to write on the subject of love. About ladies who finds it difficult to accept that they are loved and cared by an interested man and why they behave likewise. Maybe I will anyway later on.  However, towards the end of the day my mind and heart was occupied with irritated thoughts and perasaan yang mengjengkelkan lagi jelek. Urghhh.. kebencian tahap maksima. Sakit hati yang tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata.

Seriously, urghhhh!!! urghhhhh!! benci benci benci.. eeeeeeee..menyampahnya.

Details, I cannot spill but it does involve muka kerek and sifat perasan bagus. Fulamak… you think I cannot see through the fake smile and ‘politeness’? oooohhhh.. I am like so tak tahan seeing you people smiling and using ‘that’ voice intonation and pretending to get along well with each other. You think I don’t know you guys are talking behind our backs too? Oh pleaseee….. if you can do that to each other in front of us, it’s not impossible that you’ll give us the same treatment.

Eleh.. soalan kita sibuk nak butt-in jawab. Soalan dia tak dapat jawab. Piang.

Hmm.. guess I’ll have to pretend again for the next few days that this distressing environment is not getting to me. Pretend Minci, pretend!

Comments»

1. cakapaje - February 13, 2008

Salam Minci,

Nice song. Perhaps one day – should I find the notes for it – I’ll play the song on piano for you. Off course, along with other songs you may like. What ever ails you, I am sorry to note. Just take it easy ye, and selawat bebanyak.

2. Puteri Nad =( - February 13, 2008

kakmin,
bertahan!!! if i jumpa those people.i will tampa tampa mereka on ur behalf okies!!

3. Zy - February 13, 2008

ohhooo..what happened?

4. hata hero - February 13, 2008

omg kakminci
pls be strong
buat tataw sajor ngan mereka
dan dikau sila melepaskan hatred dengan cara melihat pemandangan indah di luar sana, atau buat lah mende2 lain yang menyebabkan tak pikirkan mereka

ni adalah tak patot ditiru :

menumbuk bear dalam bilik

makan pudding sampai perot distended

menekup mulut di atas bantal
dan menjerit 200 desibel

5. Puteri Nad =( - February 13, 2008

suka yg menekup mulut di atas bantal nye teknik tu ok!

6. tante - February 14, 2008

salam…

Jom curve..

7. memincikun - den is back! - February 14, 2008

Minci, apo kono ngan ekau? Den baco dan pulo naik sodih…dah lopeh subuh tadi sampai ni ha, den takleh tidur kerano sodih. Chak! Ekau sonyum sikit…sikit jo. Ha…camtulah.

Den pun ado nak cerito sodih sikik kat ekau dan memba memba kek sini ha. Sian dan tau…malam tadi, den poi lah tolong memba den dah nak dokek pilihanraya ni ha. Dio bukan apo, tak cukup tangan nak angkek barang barang untuk kempen…jadi den tolonglah dio.

Tetibo, tongah kami angkek barang dari van dio, turun hujan solobatnyo! Van dio lak lotak agak 200 meter dari tompek nak letakkan barang tu ha. Nak tak nak, konolah kami angkut duo tigo round sampailah kuyup basah diri kami. Last last bilo dah siop, barulah memba tu bori satu dari barang tu sebagai kenangan buek den…sekaki payung golf😦

8. Puteri Nad =( - February 14, 2008

wah berpolitiks kew memincikunkakmin?

9. memincikun - den is back! - February 14, 2008

Eh, Puteri Nad. Den ni oghang kampung jo, mano nak roti politik politik ni ha. Den ni, bak pepatah Melayu lamo: masuk kandang kambing, mengembek; masuk kandang harimau, den buko silat langkah soribu!

Yo lah, den cerito pun, selain nak lepehkan kesodihan hati den ni, ingat nak hiburkan gak hati memba memba den kek sini, terutamo tuan rumoh kito yang kesodihan. Sekali sekalo buang topi potani pakei topi badut, apo salahnyo kan?

Eh, Puteri, ekau ni orang Sabah ko Nogori? (oops…ssshhhhh! Kang hero dongar mampui den dio korjokan).

10. Nur Amirah Shaharom - February 14, 2008

Ishk3.. Ini mmg annoying people lah. Tak suka lah cakap2 blakang and prasan2 bagus. Especially yg suka nak tunjuk hebat. Wek!! Takpe minci, ramai yg bleh backup awak nii.. huh!

11. tokasid - February 14, 2008

Salam Minci:

Now, we have lots of those kind here. Unfortunately there is no signage on their forehead to warn us.I find ppl like this are potential backstabbers and gossipers at the highest degree.

If possible avoid frequent contacts with them unless your threshold of anger and sakit hati is very high.

This is what we call diversity,betul tak?

12. Puteri Nad =( - February 14, 2008

soon orang sabah la..bile kerja sabah..muahahaha

13. memincikun - den is back! - February 14, 2008

Puteri Nad,

Ekau kalau poi Sabah, memang ekau taknak balik…mungkinlah. Pado den lah, KK tu, bandar yang terpaling romantik di Malaysia. Kenapo, den pun tak tahu. Mungkin pasal dio topi laut dan ado pulau gaya kek situ. Mungkin pasal sebahagian bosar bandor tu masih cam bandor koboi dan sebahagian kocil cam moden (orang Indonesia sebut ‘moderen’). Mungkin pasal sonang nak makan seafood polbagai jonis. Mungkin…ontahlah. Sobab ontah tu lah den raso KK tu paling romantik…

14. Minci - February 14, 2008

cakapaje,
record eh record.. ha ha

nad,
oh memang!! sgt bertahan nih.. please do. by all means.I like teknik bantal too.

Zy,
terlalu sukar utk ku gambarkan dgn kata2

baez,
tgh buat tk tau lah nih.. euw.. i dun want to eat pudding that much.. but menjerit 200 desibel is like funny

tante,
hello *waving hye*.. curve?

memincikun,
huh? apo kena link mu samo dgn cakapaje? muahahaha.. kesian hokeh kena angkut brang sambil basah kuyup

waduh waduh… KK romantik ya..hmm.. tuhlah nanti bila keje sana boleh gi tpt cuti yg ada buat resort atas laut tuh.. looks nice on TV

amirah,
hoh yes.. patut buat batalion Minci ..ha ha

tokasid,
saya sgt setuju Dr..sgt setuju. avoiding them should be an easy thing to do *evil grin di sini*

15. :: Despicable 14th « Minci : OnCall 24/7 - February 14, 2008

[…] I couldn’t stand the mushy-mushy feelings floating in the air (or is it radio frequency). Yesterdays tormented soul hasn’t healed and my morning, well.. was not a good start. I guess my story about […]

16. Puteri Nad =( - February 14, 2008

apa ni no 15 ni,
kenapa dia salin pos kamin yg td nad baca ha?? adakah dia auto

omg KK rumentik kah? hahaha harus dipergi ni

17. kaSyah - February 14, 2008

Ni trackback. Kamin nyer entri tajuk despicable-14th, ada letakkan link dari entri ini , pretend.

18. hata hero - February 14, 2008

hello
pudding sgt bes
daku rela makan sebelanga besar ~ susu sebelanga malhn rosak angkara nila

19. Puteri Nad =( - February 14, 2008

owhh trackback tu mcm bot dalam mirc ke ha kasyah?

20. tante - February 15, 2008

Curve à Mutiara Damansara..

21. tempe1543 - February 15, 2008

xpe min, ni training yg bagus utk bila nkau keje nnt, that time kenalah nkau slalu pretend to know everything eventhough u don’t know crap!!!

22. DaRk AnGeL~* - February 16, 2008

oh dear minci.. i hope everything is fine by now…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: