jump to navigation

:: Kering March 5, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

Kurus kering dan kering kulit.  

The skin on my nose is peeling off rendering me feeling very very self-conscious. Sometimes I could see the remnant flakes sticking up on the bridge of my cute olfactory region (LOL) eventhough I’ve put layers and layers of Nivea moisturisers on it. How could that part of my face be the only dry spot? Or sunburnt??? Boohooohooo..

Maybe toothless fish can help.

 

Comments»

1. cakapaje - March 5, 2008

Salam Minci,

Eczema ke? Kalau di Malaysia, I can give you a prescription of baka wali and daun hempedu bumi. Baka Wali is especially effective for eczema. I know as I too had it on my fingers a long time ago…all the fingers of my hand had no skin at all sampai I had to put them far away from by body to avoid the heat. And seafood – cam fish kat atas tu – is a no no during times like this lah!

Nanti balik buat appointment jumpa Doktor Shah Rir Khan ye🙂

2. Puteri Nad =( - March 5, 2008

owhhh nad pon ada gini masa seken year!!! tp takpe dia nnt hilang kakmin,bubuh garnier cream for intensive dry skin

3. hata05@yahoo.co.uk - March 5, 2008

kakmin sian ok
sila lah ibarat minum air
dan letak lagi moisturizer yang direkemen oleh pakar kulit ok

4. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

kakminci ada allergy ke hence mari kita diagnose
ada hx of atopy ke
pastu dia itchy ke?
ni pestime ke kene?
ada guna ape2 tak kat bahagian itu je dan bukan bahagian laen?
atau dikau selsema hence mengelap dengan tissue? bahagian itu

5. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

meminci kun

perubatan tradisi itu sounds wow
bakawali tu sejenis tumbuhan ke

6. memincikun - March 6, 2008

Woit! Den dapek tahu ekau panggil den Baez…camna lak den nak tahu pasal bakawali tu, kono tanyo tuan dio lah. Tapi yang den tahu bakawali ni tanaman yang merayap ha.

7. Puteri Nad =( - March 6, 2008

ooo ingatkan burung~~

8. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

lol tanaman merayap kah? ibarat petola?
urm tlg amek gambar plssss

9. memincikun - March 6, 2008

Lol! PN, kalau burung, kita tangkap dan goreng dia🙂

Gambau ek? Hmm…nanti den tanyakan paparazi den ye.

10. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

wahhh
memincikun org besar
siap ada fotogeraper khas!

11. memincikun - March 7, 2008

Memincikun memang badan besar lol! Paparazi den tu, alah…part time je. Full time dia keja buat pizza kat Shakey’s🙂

12. kaSyah - March 7, 2008

Burung tu rajawali. Lol…malu jumpe doktor2 hensem….ahahaha. u should try my toothless cockroaches also…hehehe

13. jet - March 7, 2008

loh..nah amek krim i yg bertaburan byk ni..konye nivea tuh x cukop rich utk hilangkan kering tuh..dan sile apply ia religiously..ahah..kemaen religous plak dah..

14. memincikun - March 7, 2008

kaSyah, burung jarawali tu…cam lagu M Nasir. Toothless cockroach kalau panggang sedap tau! Er, den tak pernah try le, tapi baca orang kat mana entah suka.

Jet, Minci religious? Alamak! Kenalah den pakai ketayap setiap kali datang sini. Tapi seriouslylah, den percaya Minci religious. Itu antara sebab den respek kek dia tu. Oops! Jangan kasi dia baca ni tau🙂

15. jet - March 7, 2008

kamen tak religious..die bootylicious..

16. Minci - March 7, 2008

Cakapaje,
maybe a mild degree of eczema. baru skrang nk manifest. maybe I have asthma too.. or allergic conjunctivitis!! muahaha..exaggerate
curious.. how did your hand get to a stage that bad?
Dr SRK? huhu..tk mo..

nad,
Garnier the fruity2 stuff..wangi tak.. he he

baez,
mmg byk minum dan retain air sejak kebelakangan nih
mungkin akan rembat moisturizer jet sajorr
no, not itchy
no hx of atopy
not first time..had it on and off for over a year now (lol..kulit hypersensistive mcm perasaan jugak kah)
no special sapu2 there
no selsema lap idong

memincikun
im wondering if ur thinking what im thinking..ha ha ha
anyway..
kawan tuh masih keje kat shakeys ker? nk lasagne satu please

kasyah,
euwwwwww.. mamo toothless cockroach..tajam2 tau kaki dia bila merayaop.. urghhh

jet,
meh splash kat sini skit krim kau..matilah i bootylicious.. bontot gebu lah katakan.. muahahaha
jom ke rumah tukang urut ah liong..😛

17. hata05@yahoo.co.uk - March 7, 2008

kakmin i tak dapat diagnose, terus fail dan nannes
btw karena memincikun nak pakai kopiah bertemu kakmin
daku ingin berjubah tanda mesra dan bersalam dengan sarung tangan

18. memincikun - March 8, 2008

Minci, sssh…jangan cakap kuat kuat, kang orang dengar🙂

Kawan den tuh dah benti kerja le, baru semalam😦


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: