jump to navigation

:: Monyeng March 6, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

.. Sarawakian for comot. Suitable usage would be for the face. Eg : “Monyeng juak muka kitak, byBy as in ‘baby kecil’. Sekian. Gi skola.

Advertisements

Comments»

1. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

monyeng tu bukan as in moyang ke ?

kakmin monyeng banget sih!

2. Puteri Nad =( - March 6, 2008

ahahah baru nak tulis kakmin monyeng tp orang atas da tulis dolok..

tp tetap nak tulis

kakmin monyenglah

3. D - March 6, 2008

totally totally different language altogether!! LOL

4. memincikun - March 6, 2008

Monyeng? Dah letak bedak pun monyeng? Kalau camtu kenolah pakai bodak sojuk cam orang zaman dulu dulu. Baez dan Puteri Nad pernah pakai bodak sojuk tu? Minci rasonyo lagi jauhlah…kut.

5. hata05@yahoo.co.uk - March 6, 2008

tak penah pakai
org au naturale saje tak pakai ape2 di muka
mestila memincikun pakai
pls amek gambar lagi ketika memakai bedai sejuk pls

6. kaSyah - March 7, 2008

Bedak? Lol…the memoirs of minci will continue…

7. Puteri Nad =( - March 7, 2008

memincikun, PN x pake bedak sejuk atau sebarang bedak..hanya memakai bedak muka compact powder tu je..hehe

8. hata05@yahoo.co.uk - March 7, 2008

hey kakmin-kun
wake up
pakai bedak
it’s time for skool

9. memincikun - March 7, 2008

PN, bedak muka compact powder tu camna? Ada ke cam keta compact? 🙂

10. Puteri Nad =( - March 7, 2008

ahahah keta compact tu camne plak?? ada mcm kancil ke?

11. jet - March 7, 2008

wah..smgtnye kalian melalot..monyeng sume org neh..

12. memincikun - March 7, 2008

Lor…si jet ni, takpalah kita melalot. Kan kat sini cam tempat leh jem durian. Oops! Bukan, jem beramai ramai 🙂

PN, a’ah, keta compact tu cam kancil le…kalau jet compact tu, cam jet kut! 🙂

13. hayat - March 7, 2008

what’s up? your nose teruk sangat ke sampe jadik monyeng he2x…

look like u’ve more and more fan as days goes by ahaha.. iklan lagik….

14. Puteri Nad =( - March 7, 2008

ahahaha mari mengcompactkan jet..

15. jet - March 7, 2008

ape compact2 jet ok..aku kopak gigi sume2 kang..

16. Minci - March 7, 2008

wahahaha..korang nih dah melalut banyak nih…

Baez,
dikau yg monyeng.. mana gambar mee monyeng? I want to see

nad,
You.. double monyeng.. ha ha

kak D,
yurp.. very different

memincikun,
I like kids yg monyeng bila kena bedak. malahan kekadang sengaja dimonyengkan supaya tampak segar dan comel..
compact powder is bedak pupo yg org pompuan sll ltk kat muka

kasyah,
of coz.. of coz.. hehe

Jet,
diorg mmg monyeng belaka

hayat,
nah.. nose getting better.. fans eh? terus demand fanclub.. ha ha

17. memincikun - March 8, 2008

Hmm…you like kids yang monyeng bila kena bedak; satu dari nama samaran den ‘kids’, maka nanti den pake bedak 🙂

Aiseh Baez and PN, kerana kos kehidupan kat Mesia ni melambung tinggi, maka paparazi den tu dah berhijrah ke itali for better pay. tak dapek den nak ambek gambau. Dan Minci, lasagne tu, nanti den belajau buek yo.

18. bibi - March 14, 2008

aok~~kamek interested ngan kitak bila post entry tok~~monyeng…kamek ada kawan mek tunggah nya monyeng~~~paham sik pa mek padah??

hhehe..translation~~~

ya..saya interested bila dia post entry ni..monyeng..saya ada kawan..kami panggil monyeng..paham x apa saya cakap??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: