jump to navigation

:: Moving homes March 15, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
Tags: ,
trackback

dsc00264.jpg
From Left : The Twins, Moogie, Lambert, Cowie and Mowie (top) look on as Soho-Bu hugged Vadei a goodbye. Picture taken by Kasmon.

Soho-Bu : Awak jaga diri awak baik-baik eh. Rajin makan, minum,solat eh..
Vadei : Ok.. (sob sob..nanes)
Soho-Bu : Awak janganlah nanes. Nanti saya nannes jugak.. (hingus2 hijau kesan kalering rumput menitis)
Lambert : baa..baaa.. bawak bersabaaaarr Vadei..sekejap je awak pegi..

Moogie : Betul , betul. Kau lagi best.. dapat dok ngan miss Minci for an extra 3 days. kitorg dpt jumpa dia for the remaining week jer.

(The Twins hanya menganggukkan kepala. Kesian, mereka bisu sejak lahir)

Cowie : Lagipun, awak di sana hari Isnin sampai Rabu jer. Hari2 seterusnya mesti Cik Minci bawak awak balik rumah.
Mowie : Betul kata Mama.. entah2 nanti Cik Minci tak jadi pun duduk sana lama2. Dia kan cepat lapar, pastuh annti dia nak makan nasiklah… pastuh dia..
Cowie : Mowie! Jangan cakap begitu mengenai tuan kita. Berapa kali mama cakap, mulut tuh biar bertapis.
Lambert : Yelah baaahhhh.. awak nampak Kasmon tuh.. nanti dia repot kat tuan kita. Abislah awak duduk bawah katil dia satu minggu. Biar padan. Tak dapat awak nak duduk atas meja dia dan bzbodi lagi..
Moogie : Releklah korang, Kasmon tuh faham Bahasa Arab jer. korang janganlah buat muka mengumpat. ha ha..

(Soho-Bu masih berpelukan dengan Vadei. mungkin berusaha untuk menenangkan itik itu. Soho-Bu menyedari bahawa Vadei memang kelihatan lain daripada ternakan Miss Minci yang lain. Kasmon Kucing pun berbeza tapi berbanding Vadei, dia confident untuk bergaul dengan hewan lain. Vadei pula lebih diam dan sukakan privacy. Namun semua orang senang dengan kehaidran Vadei kerana dia rajin untuk menjaga pokok bunga Miss Minci supaya kelihatan cantik selalu.Vadei juga mempunyai kelebihan yang tersendiri. Jika Kasmon pandai menggunakan kamera telefon Miss Minci, Vadei pula pandai menggunakan komputer dan membantu Miss Minci menulis blog atau reportnya)

Soho-Bu : Dah dah.. hari nih awak gi simpan jer barang kat situ. Pindah bebetul hari Isnin kan .. jomlah gi minum dulu.
(Vadei mengesat air matanya. Bulu kuningnya sudah lembap)

Vadei : baiklah.. 🙂

 

Advertisements

Comments»

1. Puteri Nad =( - March 15, 2008

babai vadei..
kakak akan sentiasa mengingati vadei..
sohobu kasmon dan laen,jagala cik minmo baek2 ogeh

2. hata internet da elok - March 15, 2008

owh ciannye kasmon kene buli lambang dia amek gambar sajor dia nannes2 dalam bahasa arab boley?

yet i laughed out loud membaca entri ini

nice one

selamat masuk hostel 🙂

3. memincikun - March 15, 2008

Huk huk! Den pun turut bersodih ni ha…meraung!

Tapi takpa, den cekalkan hati den dan akan kirimkan Minci bear sebosau den nanti ek 🙂

Er…Minci, sapa yang tinggal tu, leh le ajak pindah ke rumah den ye. Sian depa, takdak orang nak jaga nanti.

4. Puteri Nad =( - March 15, 2008

hahhaha memincikun,
baik hantar diri memincikun sajor kalu sedemikian hahahah..
oops bosa lak ha golak se..

5. Minci - March 15, 2008

nad,
fulamak.. kakak gittew

baez,
mmg itulah motifnya entry ini.. utk membuat org gelak sebesar alam.. by the way.. kasmon is still pristine white 🙂

memincikun,
jgn ngengada nk hantar bear besau ataupun diri mung.. nanti akanku buat ‘return to sender’ biar padan.. 😛

6. jet - March 15, 2008

ahahhahah..kretip2..pande kamu..jom kite buat pementasan..i nak bawak watak vadeii..kasmon bahasa arab..i tak fasih..malahan sekali je penah dapat A dlm bahse arab..slalu ckp ke arieq begini akibat tiap2 kali exam sekola rendah ada paper arab…’eley arieq, bonda dulu slalu fail je arab’…hehe..bad, bad example..

7. memincikun - March 16, 2008

PN,

Tu le den dok pikiaqkan, tapi Minci dah bagi warning tu. Takpa, nanti den shrunk kan diri den no 🙂

8. kasyah - March 16, 2008

bile Vadei dah pindah….

Soho-bu : Bestnye Vadei dah pindah. Buat semak je kat sini..haha

Moogie : Tu la…die ingat die tu pandai sgt. mentang2 pandai tulis report. Saje je suruh die duduk sini leh tolong jagakan pokok bunga…muahahaha.

Lambert : eee…eellehhhh tadi ade yg nangis kuar hingus hijau…pastu sedap2 je ckp belakang…..

The Twins : Hipokrit dan konkrit tol la korang ni! (mereka bole bercakap sebenarnya cuma nak jimatkan tenaga coz hari2 badan dorang sakit kena pijak)

Coowie: Habis sape nak tulun MiMi (panggilan dorang utk Miss Minci) tulis blog, jaga pokok bunga??

The Twins, Moogie, Lambert, Cowie, Mowie, Soho-Bu: *Masing2 pandang same Kasmon*

Kasmon: Erkkk??!

…di satu tempat yg lain….

Vadei: Loh…dorang ingat aku suke sgt ke lepak ngan dorang. Hari2 kena buli…buat2 nangis konon..huhuhu

…to be continue…muahahahaha

9. Minci - March 16, 2008

Bonda jet,
apa nihh.. memberi contoh sifat2 mazmumah

memincikun,
shrink2 kang kena pijak

kasyah,
wahahaha.. bisa membuat diriku gelak guling2.. 😛
suma ada cruel intention rupanya

10. memincikun - March 16, 2008

Ha! Dongar to sume? Sapa ada cruel intention, nanti Minci pijak pijak nanti. Den pepagi lagi tadi dah niat sesuci embun di pagi hari…sahaja aku bersuci dengan embun di pagi hari. Sah tak? 🙂

11. memincikun - March 16, 2008

Er…harap harap dah niat tu, takdaklah Minci pijak den ni ha.

12. hata internet da elok - March 16, 2008

owh meminci da ada paip nape nak pakai embun? tujuan kecantikan ke? hehe

13. memincikun - March 16, 2008

hata internet da elok said,

Dok le…den ingat nak menyucikan diri den bior nampak ensem le.

Tujuan? Hmm….nanti den kena duish duish, piang piang dan kebaboom ngan tuan rumah ni…sian le kat den ni ha 🙂

14. hata internet da elok - March 16, 2008

eh
memincikun ni
nampak sgt dia copy paste nama org
dia malas nak tulis sendiri
hata internet da elok said, —> said bukan namaku ok

15. memincikun - March 17, 2008

hata internet da elok,

lor…den ingat nama tu. Maaf ye. tongah malam tadi mato mato den sobolah terbuka sobolah lagi tertutup.

16. hata internet da elok saja tanpa said - March 17, 2008

hahaha gelak2 saje akan memincikun yang mengantuk namun masih mengunjungi kak min kun

17. memincikun - March 17, 2008

hata internet da elok saja tanpa said,

Ha! Tu le, den berkorban apo sajo, mato sobolah tutup ajo! Hmm…sunyiloh kito ni tuan rumah dah poi ke hostel dia no. Apo kato kito bergilir gilir jago kek sini? Amcam PN dan hata?

18. Puteri Nad =( - March 17, 2008

hahaha..saya bertugas menjaga keamanan anak2 patong sahaja..

19. hata internet da elok saja tanpa said - March 17, 2008

hahaha boleh boleh memincikun
ni tetap menjadi PA
akan bertugas jam 12noon – 12midnight jordan local time

20. memincikun - March 17, 2008

Oorite!

PN jaga babies, hata jadi PA, den lak jadi AP! Hmm…cukup ke kito bertigo? Jet ke, KaSyah ke…taknak volunteer ke? 🙂

21. Puteri Nad =( - March 17, 2008

kasyah dia jaga komputer ngan virus2 selain mengelapkan hingus vadei

22. hata - March 17, 2008

da abes da ni jaga blog kakmin malam ni, tugas korunk lak ye

23. memincikun - March 18, 2008

Orite! Den dah masuk bertugas dah 🙂

24. K-kun - March 18, 2008

PN jaga babies, hata jadi PA, den lak jadi AP! Hmm…cukup ke kito bertigo? Jet ke, KaSyah ke…taknak volunteer ke?

takpe la. jaga minci pun dah ckp menyeksakan….muahahaha . bonda jet kan ader….*bonda..bonda….mowie lapar…

kasyah dia jaga komputer ngan virus2 selain mengelapkan hingus vadei

hingus hijau…..waaaa……*matilah minta dipecat

25. Minci - March 18, 2008

dropping in to say a quick Hi..
thank you for the ‘jagaan’ towards this blog (cewahh) and to me.. LOL
jumpa lagi di lain hari.. 😛

26. memincikun - March 19, 2008

Hi! hi! hi!

Alamak! Camna ni hata, boss dah terlepas masuk dan poi ni! Habeh le kita kena buang korjo nanti. Torpakso den poi mengail kek pok diksen tu ha!

27. hata - March 19, 2008

aiyoh
rindunyeh kakmin

28. Minci - March 19, 2008

aiyoh.. tak tahu.. aiyoh.. 😛

29. lancelot of mountjoy - March 20, 2008

hihi meet my new nick lancelot of mountjoy

30. Minci - March 20, 2008

my fav character in ‘King Arthur’ the movie was actually Lancelot.. but then u’re not him kan.. 😛

31. lancelot of mountjoy - March 20, 2008

haha
im not him
im like the cousin of this Lord of Mountjoy
nama dia lancelot yang rebellious
and u can call me lance for short


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: