jump to navigation

:: Pergolakan Jiwa March 15, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life.
trackback

Jiwa masih boleh bergolak bila meniti usia hampir suku abad. Lantas, ubunku akan dibirukan.. mataku telah dihitamkan. Tatu henna sahaja tiada. Design bungaku tidak dijumpai, bahan tidak dibeli. Bak kata Nad, aku gadis elektrik. Alhamdulilah.. kali ini aku tidak berjaya mencari rokok di mana2. Juga tidak berani untuk membeli di kaunter. Paru2 ku terpelihara.😛

Jiwa rakanku juga bergolak. Sungguhpun ubunnya tidak diwarnakan dengan warna pelangi, apabila seorang wanita menyatakan keinginan untuk memotong rambut, intipatinya ada dua;

  • samada dirinya benar2 rimas akan fesen rambutnya
  • dirinya sedang mengalami perubahan besar dalam kehidupan. Oleh itu, ritual membuang mahkotanya ibarat keinginan untuk meletak kejadian itu dibelakangnya. orang putih yang kekadang racist kekadang baik akan berkata,”let bygones be bygones”. Ataupun sesuatu yang simbolik baginya untuk memulakan kehidupan yang baru. Macam aku suatu masa dahulu. Terpaksalah aku kahwin dalam empat lima tahun lagi kerana inginkan rambut panjang seprti idolaku Ju-On di malam ke-lapan. Biar!! aku nak period malam pertama. LOL.

Puncanya hubungan manusia dengan alam sekitar.
Maaf, aku kurang penyayang minggu ini.

Comments»

1. Puteri Nad =( - March 15, 2008

hahahaha..
apo kono eh kakmin ??
gapo gapo?

owh belila kat supermarket yg for ladies tu ..
pstt: jgn

2. hata internet da elok - March 15, 2008

haro kakminci kun
long time no c
owh the rambut thingies are true ok bg perempuan
for guys plak, memotong rambut pesen baru itu adalah tanda bergaya dan macho serta inginkan perhatian muehehehe
btw moga dikau tabah dlm menempuhi onak ranjau dalam kehidupan
p/s: daku tak potong rambut da 3 bulan genap

3. Puteri Nad =( - March 15, 2008

klu depresi mmg memotong rambut..kenapakah ek? apa mekanism dia di sini

4. hata internet da elok - March 15, 2008

owh daku depresi tido sajor malahan tidak memotong rambut
that very fact applies to girl sajor kah

5. kasyah - March 15, 2008

mekanisme die akan buatkan kepala yg berat ngan probs tu bertambah ringan smbil say bye2 to kutu2 yg ada….muahaha..lol….period mlm pertama…keluh kesah.😛

dan toshio berkata….malam ni aku ada di bwah katil mu….hahaha

6. Puteri Nad =( - March 15, 2008

hahah toshio merangkak di tangga dan membunyikan ting ting ting dalam bathroom..merepek~

7. Minci - March 15, 2008

nad,
toshio kat blkg u.. jgn pandang belakang😀

baez,
benar sekali theory dikau.. bagusss.. syukur.. internet sudah elok

kasyah,
mekanisme yg blh diterima akal walaupun sgt tidak logik.. ha ha
keluh kesah yer.. miahahaha

8. jet - March 15, 2008

apa kau merepek ni setaaannnnnnnnnnnnn???

hahah..lawak ok awk ni…need to cut off the crop to feel anew dan ‘lighter’..dan bajet2 seksi supaya sangka sumerg nak kat kite.. ei colour ur hair oredi meh?tak show pun..

9. Minci - March 20, 2008

jet,
the blue colour is very subtle.. kalo ko tgk btol2 blh nampak. I did most parts of my hair leaving the fringe as it is..😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: