jump to navigation

:: A different lens April 27, 2008

Posted by Minci 先生 in Everyday Life, Medical School.
trackback

 

I’ve had the ‘cheese and onion’ book with me for nearly five years now. It’s not in a mint condition anymore. A bit dog-eared and the pages have gone fluffy from all the raindrops and accidental beverage spills. Yet, it is a very magical book. For everytime I read it, I seem to find new information and trivial facts. It makes me wonder then if I had skipped that part or had I read it but not thoroughly absorbed it into my brain. Sometimes I realize that I understand things differently as to how I saw it say, a few years ago. They are a bit clear and less complicated as I had thought it would be. Amazing, huh?

I like to think that it applies to humans too. We grow with time and change subtly as we respond to the people and environment around us. We then begin to see the world differently. Or discover new things about the people close to you. It’s like being married to someone for many years, only to realize that he/she has 6 toes on your 50th wedding anniversary!

Advertisements

Comments»

1. Puteri Nad =( - April 27, 2008

lol kakmin,
motif x cek bertahun2 akan keadaan kaki ,,
i love my ohcm tu..da ada kesan kicap kat tepi lantaran masa send dia dalam parcel dan kicap skali..

and tiga jalur merah biru hijau tu da ditocangkan supaya x menyemak2 berjurai

2. baez - April 27, 2008

hi kakmin
pretty bzlah nowadays T_T takutnye nak exam final
menannes tanpa henti okie

yet benar sgt persepsi dikau spt yang diquote di dalam entry ini, kadang2 baca kali kedua terasa bende ni lain dan lain persepsi

yet buku ni daku guna semasa thn 7 sahaja miahahaha
thn 1-6 tak guna

3. memincikun - April 28, 2008

Salam Minci,

Makoi! Dah 50tahun kawin baru sedar pasangan ado 6 jari? Isk isk isk! Awat tak periksa awai awai lagi?

Kebetulan, den baru habeh baco buku ‘Phantom In The Brains’, yang menyatokan cam jumpo atau sodar porkaro baru kek buku lamo. Buku Phantom ni interesting – memba baik den kasi pinjam. Memang sesuatu maklumat yang samo akan membori persepsi yang berlainan mengikut peralihan minda kito dan evolusi pengkajian ilmu.

Cam memba den yang pinjamkan buku ni jugalah! Dulu kan, dio selalu berjenaka sampai den nanes nanes ngan jenaka dio. Tapi la ni, dio selalu serious jo, sampai den nanes nanes ngan serious dio. Takpolah, den buek ibarat tongah baco buku gak le, leh ke camtu? 🙂

4. hafiz - April 28, 2008

I am using the 7th edition. It is an excellent book and will be extremely useful when the exam comes 🙂

5. baez - April 28, 2008

indeed the latest one is nipis
dan senang masuk kocek

6. Puteri Nad =) - April 28, 2008

and lagi warna warni..and ada cerita2 menarik

7. 1january - April 28, 2008

dan juga ada quote2 yang menarik..

eh..kamen ni da semakin bijak ke..alhamdulillah..

8. mossavi - April 29, 2008

Mossavi kena read and review dulu the books then baru boleh buat rumusan 🙂 sounds interesting though, maybe will get myself a copy ….. esp yg “Phantom of the Brains” tu …..

9. akak kaSyah - May 2, 2008

adakah buku di atas bagaikan kitab bagi budak2 medic? Mcm sume ada ke buku ni….hhuhu

10. Minci - May 2, 2008

yea.. ini adalah kitab perubatan yg kecil..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: