jump to navigation

:: Samito’s Celeb- spotting October 16, 2008

Posted by Minci 先生 in Just For Fun.
Tags:
trackback

Some may remember this post.

I think Mother Samito gets a kick out of ‘sergah’-ing celebrities out of the blue just to see how they would respond.

Story has it that my parents bumped into Ako Mustapha at Mid Valley on their date the other day. Father saw him from a far and whispered to Mother ‘Tuh Ako kan..’. 

Then, MOTHER being MOTHER decided to approach AKO and say something. Father was of course helpless as to what to do and did not go with her. HA ha ha. I can just imagine. if I was there, Id probably slip into one of the shops and pretend I dont know her. =))

MOther : Nih AKO MUstapha kan? (Ambik kau, mak aku sebut nama penuh)
According to Mother, he angguk2 and senyum mesra.

Mother : Pelakon terkenal tuh kan? (omg.. Mother stop..)

Ako : Ah yer.. he he.. terima kasih terima kasih

Mother : Saya memang peminat besar Ako Mustapha (matilah..sejak bila ok Mother..)

Ako : Terima kasih terima kasih..

I dont know what happen next but Im sure that Mother enjoyed every second of it. Ha ha ha..

Comments»

1. Mossavio - October 16, 2008

Hahahaha…🙂

2. mangoandjojoba - October 16, 2008

hahahahaaaa… AC Mizal blk raya umah parents die yg depan rumah aku ni pun my family tak layan! anyway, ur mom rocks! musti AKO bangga lol..

3. Pok Deng - October 16, 2008

Eman manan beraya kat kampung aku kitorang pon wat tak layan! Haha!!

Pssst… Minci *sambil cuit2 minci*, kalau David Archuleta datang beraya umah Minci camne? Agak-agak berapa kadar denyupan nadi Dr. Minci? Agak-agak bahasa inggeris minci time tu macam bahasa inggeris jepun tak?? Agak-agak minci ada tak sampai melompat macam monyet kena belacan?
😛

4. miyaki - October 16, 2008

ada sorg member pompan aku, terserempak dgn awie kat UDA
malangnye member ni tgh tercungap2 bawak 2 botol besar minyak in each hand n tak perasan what all the commotion was about
skali awie, mungkin secara tak sengaja, block jalan dia, main acah2 daa
member ni, terlalu concentrated pada barang2 di tgn, berkata
“ish, kang aku hayun botol minyak ni kang!”

5. Minci 先生 - October 16, 2008

Mossavio,
hehe

MJ,
I bet he does

POkdeng,
kalau david archuleta dtg rumah aku.. aku obviously akan tersenyum manis.. dan BERLAKON TENANG..
bagi dia makan dan minum
melayan dgn penuh citarasa
cakap omputih gaya ok sajorr – tak gagap tk kalut
tak akan merimaskan dia dgn duduk di sebelah dia walaupun sgt mahu berkepit dgn dia sepanjang masa
akan aku gunakan teknik menahan blush, degupan jantung kencang serta nampak macam rileks sepertimana yang pernah aku gunakan apabila berhadapan dengan lelaki2 yang aku minati atau mengujakan jiwa.. kononnya dasar tak mau give away the fact that ‘I LIKE YOU SO MUCH’
selepas david archuletaKU balik.. barulah aku akan berlari ke dapur/bilik/tandas sambil memeluk mana2 rakan perempuanku dan menjerit penuh kesyokkannnn.. ‘arghhhhh..tak laratnya!!! I want Archieee’

Miyaki,
nasib baik awie tak ayun penumbuk dia.. miahahaha

6. Pok Deng - October 16, 2008

Oh. Saya memang pandai mempengaruhi psikologi orang lain. Watak david archuleta mampu mempengaruhi minci! haha.

Ermm… itu stereotype i guess. Diibaratkan sekumpulan wanita satu geng berjalan dan tiba-tiba terserempak dengan seorang lelaki hensem dan diminati ramai tambahan lagi single pulak tu. Wanita-wanita tersebut pada mulanya buat-buat dunno, buat-buat tak nampak.

Antara symptom utama adalah perubahan mendadak kebisingan melampau potpetpotpet kepada kesunyian mutlak tatkala terserempak lelaki berkenaan. Si yang di depan sekali akan mula tunjuk muka ketat. Tetapi sorang dua yang belakang cuba menahan senyum.

Sejurus melepasi lelaki hensem itu sebanyak kira-kira 10 meter, maka mereka akan menjerit dan hilai tawa. Serta bunyi huruf ‘S’ kedengaran bersahut sahut seperti desiran ular tedung. Huruf ‘S’ itu adalah daripada perkataan ‘henSem!’ yang dikeluarkan wanita-wanita tersebut.

7. Puteri Nad on mobile - October 16, 2008

Hahahaha(komen short jimat mb)

8. 13may - October 17, 2008

hehhe hehhe hehhe

9. daju - October 17, 2008

this entry and the comments..sgt funny..
mmg made my day la..

your mom sporting gila..ade amek pic/autogrph x?
hehe..

waah..kak min suke archuleta..sgt comel dia tuh…tp kalah jugak dia tgn cook..

10. Minci 先生 - October 17, 2008

Pokdeng,
ha ha ha. analisis yang cukup baik😛

nad,
ahaha.. laptop tak baik lagi eh.. tapi kira baguslah dpt main2 internet kat fon.. although menjimatkan MB..

13may,
motif sgt sengih sedemikian..

daju,
yes.. its a funny world.. and you commentators are a funny lot too..😛
I lurve archie.. like a LOTT.. he’s like such a cutie.. although i have to remind myslef that he’s Bro D’s age.. huhuhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: